Продукти:
• 5 кг зелени доматчета
• 200 г сол
• 100 мл оцет
• 5-6 дафинови листа
• 10 зърна бахар
• 10 зърна черен пипер
• няколко глави чесън
• вишневи и дюлеви листа
• 1 глава целина
Начин на приготвяне:
Измиваме доматите и ги надупчваме с игла. Нареждаме ги в големи буркани, като между тях слагаме листата и подправките.
Заливаме ги с вода, за да измерим количеството й. Изливаме водата в тенджера и от нея отливаме 100 мл. Добавяме солта, оцета и разбъркваме, за да се разтворят добре. С тази смес отново заливаме доматите.
Затваряме ги с капачка и прибираме на студено. След 3-4 седмици туршията е готова.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...