Кулинарни рецепти » Ястия с риба » Ястия на тиган

Ястия с риба:

Рибени кюфтета от Никопол

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг едра речна риба • 2 глави лук • 4 яйца • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 с.л. краве масло • 1 к.ч. галета • черен пипер, сол • брашно за овалване • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Обезкостяваме рибата и заедно с 1 глав...

Рибени пържоли с бадемов сос

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг филе от едра риба • 3 с.л. лимонов сок • 2 ч.л. черен пипер • 1 ч.ч. галета • 1 глава лук • 2 ч.л. брашно • 2 моркова • 1 корен от магданоз • половин глава целина • 1 с.л. оцет • 10-12 бадемови ядки • сол • олио за пърже...

Рибени топчета

Продукти: (за 4 порции) • 800 г рибно филе • 2 филии бял хляб • 1 глава лук • 2 скилидки чесън • 30 г краве масло • 1,5 к.ч. галета • 2 яйца • 1 ч.ч. олио • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Прекарваме филето и през месомелачка и го смесваме с х...

Рибни кюфтета

Продукти: • 500-600 г риба • 100 г сланина • 1 филия бял хляб без кората • 4 с. л. прясно мляко • 1 яйце • 1 глава лук • 3 с. л. галета • 3-4 с. л. краве масло • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Изчистваме рибата, измиваме я, обезкостяваме я и...

Рибни филета с таханов сос

Продукти: (за 4 порции) • 800 г филе от риба • 1 ч.ч. олио • 4 глави лук • 1 ч.ч. ориз • 4 с.л. брашно • черен пипер, магданоз, сол За соса: • 4 глави лук • 1 к.ч. счукани ядки /орехи и фъстъци/ • сок от два лимона • 4 с.л. краве масло • 4 с.л. та...

Скумрия с плънка

Продукти: (за 2 порции) • 400 г филе от скумрия • 1 ч.л. черен пипер • 2 твърдо сварени яйца • 1 малка глава лук • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • 1 к.ч. брашно • 1 белтък • 1 к.ч. олио • 1 с.л. разтопено краве масло • сол Начин на приготвяне: Раз...

Скумрия със сос от печурки

Продукти: (за 2 порции) • 2 скумрии • 150 г гъби • 1 с.л. брашно • 1-2 с.л. краве масло • 1-2 с.л. настъргано сирене • 1/2 к.ч. бяло вино • 1-2 с.л. сметана • 1 жълтък • лимонов сок, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме рибите на парчета,...

Сьомга с грейпфрут

Продукти: • 6 котлета от сьомга • 1 лимон • 1 грейпфрут • 1 к.ч. сухо бяло вино • 2-3 скилидки чесън • черен и бял пипер • магданоз, сол • зехтин за пържене Начин на приготвяне: Приготвяме марината от настърганата лимонова кора, сока от грейпфрута и ...

Сьомга с раци

Продукти: • 800 г филе от сьомга • 4 рака • 50 мл зехтин • 1-2 скилидки чесън • 50 мл пастис (мастика) • 50 г синьо сирене • 1 щипка шафран • 1 ч.ч. заквасена сметана • сол Начин на приготвяне: Сваряваме раците в подсолена вода, отцеждаме ги и ги ф...

Сьомга с тиквички

Продукти: • 600 г филе от сьомга • сокът от половин лимон • 1 скилидка чесън • 300 г домати • 2 тиквички • 2 с.л. зехтин • 1 щипка мащерка • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме сьомгата на кубчета и я поръсваме с лимонов сок, черен пипер ...

Топчета от риба и картофи

Продукти: (за 4 порции) • 500 г рибно филе • 500 г картофи • 2 яйца • 30 г краве масло • 1 к.ч. олио • 1 к.ч. брашно • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Прекарваме рибата през месомелачка и я смесваме със сварените и пасирани картофи. Прибавяме яйца...

Фаршировани телешки гърди

Продукти: (за 4 порции) • 750 г телешки гърди • 2 яйца • 100 г бял хляб • малко прясно мляко • 50 г настъргани бадеми • 2 ч.л. масло • 2 ч.л. ситно нарязан магданоз • 1 ч.л. коняк • 1 лимон • 4 листа зелена салата • 1-2 с.л. галета • 1-2 с.л. сметана ...

Херинги, запържени в тесто

Продукти: • 1 кг малки херинги • 3-4 с.л. брашно • 1 яйце • 3-4 с.л. прясно мляко • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме рибките. Подсушаваме ги, отстраняваме главите и костите и леко ги посоляваме. От брашното, яйце...

Шаран с винен сос

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг шаран • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. олио • 3 глави лук • 1 ч.ч. бяло вино • 30 г краве масло • черен пипер, лимонов сок, сол Начин на приготвяне: Нарязваме шарана на парчета, които посоляваме, поръсваме с лимонов сок и оставяме...

Шаран с кисело-сладък сос

Продукти: • 1 голям шаран • 1 и 1/2 ч. ч. нишесте или брашно • 1 к. ч. захар • 1 ч.ч. олио • 3 с. л. оцет • 2 с. л. соев сос • 1 ч. л. сол • 1 с. л. джинджифил • 1 с. л. вино • 1 малка глава лук • 1 ч. ч. гореща вода Начин на приготвяне: Изчист...

Шаран с чеснов сос

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг шаран • 3 с.л. брашно • 100 г краве масло • 1 к.ч. олио • 4-5 скилидки чесън • магданоз, лимонов сок, сол Начин на приготвяне: Нарязваме шарана на парчета, които посоляваме, овалваме в брашното и изпържваме в сгорещеното оли...

Шаран със сос

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг филе от шаран • 3 с.л. олио • 2 с.л. брашно • 1 глава лук • 1 морков • 1 парче целина • 1 корен магданоз • 1 дафинов лист • 2-3 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • кора от половин лимон • 10 бадемчета • 1 ч.л. оцет •...

Шницели от риба

Продукти: (за 4 порции) • 800 г рибно филе • 2-3 яйца • 1-2 к.ч. брашно • 1-2 к.ч. галета • 1-2 к.ч. олио • 40 г краве масло • лимонов сок, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме рибата на порции, които леко начукваме с дървено чукче. Поръсваме...

Шницели от рибна кайма

Продукти: (за 4 порции) • 800 г рибно филе • 100 г краве масло • 4 яйца • 3 филии сух бял хляб • 1 с.л. доматено пюре • 1-2 к.ч. брашно • 1-2 к.ч. галета • 1-2 к.ч. олио • магданоз, лимонов сок, сол Начин на приготвяне: Прекарваме рибата през месоме...

назад
Начало