Кулинарни рецепти » Ястия с риба » Ястия на тиган

Ястия с риба:

Пържен сом със сос от магданоз

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг филе от сом • 1-2 к.ч. оцет • 1 връзка магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Нарязваме сома на филийки с дебелина 1,5 см, посоляваме, заливаме с оцета и оставяме да кисне 10-...

Пържена риба в тесто

Продукти: (за 4 порции) • 600 г почистена риба • 5-6 с.л. брашно • 3 с.л. олио • сок от половин лимон • 2 белтъка • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме брашното с олиото и малко топла вода и оставяме сместа малко под похл...

Пържена риба с лучен сос

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг едра риба • 30 г краве масло • 1 глава лук • 1 к.ч. брашно • 1 връзка магданоз • сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Нарязваме рибата на големи парчета, посоляваме, овалваме ги в брашното и изпържваме в сгорещеното ...

Пържена риба с орехов сос

Продукти: (за 4 порции) • 800 г дребна риба • сол • брашно за овалване • олио за пържене За соса: • 4-5 скилидки чесън • 1 ч.ч. орехови ядки • 2-3 твърдо сварени яйца • 5 с.л. олио • 2 с.л. оцет • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Посо...

Пържена риба с червено вино

Продукти: (за 4 порции) • 800 г рибно филе • 4 с.л. олио • 6 с.л. кетчуп • 1 к.ч. червено вино • 2-3 скилидки чесън • 12-16 маслини маслини • лимонов сок, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Разделяме рибата на порции, посоляваме, овалваме в брашно и...

Пържена риба със зарзават

Продукти: • 2-3 риби (скумрия) • 1 ч.ч. фиде • 5 тиквички • 1 глава лук • 1 морков • 2 чушки • 100 г гъби • 1 с.л. соев сос • черен пипер • лимонов сок • царевично брашно • няколко маслини Начин на приготвяне: Обезкостената риба нарязваме на ...

Пържена сьомга

Продукти: (за 2-3 порции) • 500 г филе от сьомга • 1 ч.ч. брашно за тестото • 2 с.л. брашно за овалване • 1 яйце • 1 малка бира • лимонов сок, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Нарязваме рибата на ивици, посоляваме и поръсваме с лимонов сок....

Пържена треска с доматен сос

Продукти: (за 4 порции) • 800 г филе от треска • 1 к.ч. брашно • черен пипер, сол • олио за пържене За соса: • 1 глава лук • 1 скилидка чесън • 1 люта чушка • 500 г домати • 1 с.л. олио • 1 дафинов лист • 1,5 ч.ч. бяло вино • магданоз, майорана ...

Пържени котлети от акула

Продукти: (за 4 порции) • 4 котлета от акула • 5 с.л. зехтин • 2 с.л. брашно • 1 домат • 1 глава лук • 1 скилидка чесън • 2 с.л. стафиди • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме и подсушаваме котлетите. Натриваме ги с черен пипер и с...

Пържени рибни топки

Продукти: (за 4 порции) • 800 г филе от риба • 1 яйце • 4 с.л. галета • 1 глава лук • 1 ч.ч. олио • 1 с.л. брашно • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Прекарваме лука заедно с рибата през месомелачка. Прибавяме яйцет...

Пържени скумрии в доматено-гъбен сос

Продукти: (за 4 порции) • 3-4 скумрии • 4 домата • 150 г гъби • 1 глава лук • половин пакетче краве масло • 3 с.л. олио • 1-2 скилидки чесън • 4 с.л. брашно • 4 с.л. галета • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме скумриите на половинки и...

Пържоли от толстолоб с гъби

Продукти: (за 5 порции) • 1 кг толстолоб /шаран/ • 3 с.л. лимонов сок • 2 ч.л. черен пипер • 1 ч.ч. галета • 1 глава лук • 150-200 г гъби • 15-20 маслини • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме рибата на филии и поръсваме с лимоновия сок....

Пъстърва с картофи

Продукти: (за 4 порции) • 4 пъстърви • 2 с. л. брашно • 4 с. л. масло • 1 кг картофи • 1 лимон • сол, черен пипер, магданоз • олио за изпържване на картофите Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме пъстървата, разделяме я на филета, които след това н...

Пъстърва с масло и бадеми

Продукти: (за 4 порции) • 4 малки пъстърви • 2 с.л. брашно • 60 г краве масло • 100 г обелени бадеми • лимонов сок • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Овалваме почистените и подсушени пъстърви в брашното, което сме размесили със сол и черен ...

Риба Орли

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг филе от мерлуза или хек • 5 яйца • 1 к.ч. олио • 100 г брашно • 1/2 бутилка бира • сол Начин на приготвяне: Отделяме жълтъците и ги разбъркваме внимателно с малко олио. Прибавяме брашното и разреждаме с бирата до гъстотата н...

Риба от Гренобъл

Продукти: (за 4 порции) • 4 риби по 200 г • 80 г краве масло • 2 филийки бял хляб • половин лимон • магданоз, черен пипер, сол • брашно за овалване Начин на приготвяне: Посоляваме рибите и ги поръсваме с черен пипер. Овалваме ги в брашното и ги изпържваме...

Риба по воденичарски

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг бяла риба • 3-4 домата • 2 белтъка • 5-6 скилидки чесън • магданоз, черен пипер, сол • мазнина за пържене • брашно за овалване Начин на приготвяне: Нарязваме рибата на парчета, посоляваме, поръсваме с черен пипер, овалваме...

Риба по датски

Продукти: (за 4 порции) • 4 по-едри риби • сока от половин лимон • 200 г скариди • сол, черен пипер • брашно за овалване • 4 с. л. олио • 75 г краве масло • 300 г замразен или консервиран грах • 1 глава лук • 1-2 щипки морска сол • 1 ч. л. захар • 1 кло...

Риба по индонезийски

Продукти: (за 2 порции) • 200 г ориз • 400 г филе от риба • 1 к.ч. рачешко месо • 1 к.ч. пилешки бульон • 2-3 глави лук • половин лимон • 1-2 к.ч. олио • 2-3 с.л. сметана • 2-3 с.л. брашно • 1 банан • 1 с.л. с връх къри • сол Начин на приготвяне: ...

Риба по испански

Продукти: (за 5-6 порции) • 1,5 кг риба • 500 г пресни печурки • 1 глава лук • 50-60 г маслини • 1 непълна ч.ч. олио • 3-4 домата 1-2 с.л. галета • лимонов сок • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме рибата на по-дебели парчета, по...

Риба с домати

Продукти: (за 4 порции) • 600 г рибно филе • 500 г домати • 1 к.ч. зехтин • 3-4 с.л. брашно • 1 дафинов лист • 1-2 скилидки чесън • 1 щипка захар • мащерка, магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме рибата на порции, поръсваме я с п...

Риба с магданоз

Продукти: (за 4 порции) • 600 г филе от мерлуза или бяла риба • 60 г краве масло • 1 връзка магданоз 1-2 с.л. галета • 1 к.ч. прясно мляко • лимонов сок • черен пипер, сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Посоляваме рибата и я напръскваме с лимо...

Риба с магданоз и оцет

Продукти: (за 5 порции) • 1,5 кг речна риба • 1 к.ч. оцет • 1-2 връзки магданоз • 1 к.ч. олио • 25 г естрагон • черен пипер • 1 ч.л. сол Начин на приготвяне: Потапяме рибата за 10 мин в оцета и солта. След това я изпържваме от двете страни. Изваждаме я ...

Риба с подправки

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг филе от морска риба • 100 г брашно • сол • олио за пържене За маринатата: • 1,5 к.ч. оцет • 1 к.ч. вода • 1 глава лук • 7-8 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 ч.л. къри • сол Начин на приготвяне: Наряз...

назаднапред
Начало