Продукти: (за 20 топчета)
• 50 г сушени кайсии
• 50 г стафиди
• 2 с.л. сушени смокини
• 25 г бадеми
• 25 г лешници
• 3 с.л. лимонов сок
• 50 г натурален шоколад
Начин на приготвяне:
Смиламе плодовете и ядките или ги пасираме с миксер. Прибавяме 2 с.л. лимонов сок и пасираме отново.
Поръсваме останалия лимонов сок, разбъркваме и оформяме от сместа малки топчета, които овалваме в разтопения шоколад и нареждаме върху намаслено алуминиево фолио, за да се охладят.
Едно топче съдържа: Енергия – 42 ккал/176 кДж; Въглехидрати – 4,95 г.
Модерната кухня все по-често използва този зеленчук, като го влага в най-различни ястия, повечето от които полезни за хората от всички възрасти. Популярността му се дължи предимно на факта, че празът ...
Когато организмът изпитва недостиг от полезни вещества, той ни предупреждава и ни отправя зов за помощ. Прави го посредством кожата на лицето, която реагира на всяка промяна в начина ни на хранене. ...
Разбира се, можем да се тъпчем с лекарства при най-малкото физическо неразположение или емоционален стрес, но по-добре, а и по-приятно е да заменим хапчетата с плодове, зеленчуци, месо или сладкиши, п...
Облепихата (Hippophae rhamnoides) е ягодоплодно лекарствено растение, широко разпространено в умерения климатичен пояс на Северна Европа, Азия, Монголия, Турция и особено в Сибир, Алтай, Белорусия, Ка...