23.10.2021 година
1564339898.swf
О
вощна градина
  1526  |   0  
Дайте азот на малините
Малиновите растения всяка година изразходват големи количества вещества, за да изхранят плодовете, стъблата заместници и кореновите издънки. Поради тези причини почвата се изтощава. А малината не е в състояние да използва хранителните вещества от по-долните пластове, особено ако е отглеждана 10-15 години на едно и също място. След основното торене при засаждане е необходимо да се тори с оборски тор в доза 2-3 кг на кв.м. През есента оборски тор се разхвърля между редовете на младите насаждения. При старите торът се разпръсква върху цялата площ, тъй като корените са проникнали навсякъде в междуредията.
Сега след цъфтежа на растенията трябва да внесете по 10-15 г на кв. м амониева селитра. Това се прави непосредствено след дъжд или поливка. При влажна почва минералният тор веднага се разтваря и става достъпен за растенията.
Трудно е да се даде определена рецепта за торене, защото то зависи от възрастта на храстите, запасеността на почвата с хранителни вещества, количеството и изразходването на внесените торове. Затова ви съветваме да следете растежа и развитието на малините и според това да определяте количеството на необходимите торове. При всички случаи е ясно, че от „гладно" място няма да може да напълните кошницата с този вкусен ароматен плод.
06.06.2019 г. / ВЕСТНИК ЗА ГРАДИНАТА

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2021