Скоро ще започне резитбата на лозите. Може да изглежда лесно на пръв поглед, но не е. И ножицата да хванеш трябва да знаеш как, искат се добри познания. Особено важна е и избраната формировка. От резитбата зависи доброто оформяне на лозата, добивът з...
[още]
Още през 1962 г. шотлански учени са създали хибрид между къпина и малина, който няма така досадните дребни семенца, характерни за малините и къпините. Хибридът е наречен Тайбери. На външен вид той прилича на стелеща се къпина. На дължина достига до 2...
[още]
За нормален растеж и развитие на малиновите насаждения е необходимо всяка година да се извършват съответните резитби. Според предназначението си те биват за формиране на храстите и на редовите ивици и за плододаване, а съобразно времето на прилагане ...
[още]
Кафявото пресичане по същество не е болест, а повреда и от него не се лекува, а предпазва. Не се и забелязва, докато виното е напълно изолирано в добре затворен съд. В съприкосновение с въздуха обаче бързо придобива кафяв цвят. Това лесно се забелязв...
[още]
Тендоне е една от формировките, които се използват в някой райони на Италия и Испания при десертните сортове.
Конструкцията е хоризонтална с височина от 1.9 до 2.1 m. Теловете се опъват в две перпендикулярни посоки през 40-50 сm, така, че да се об...
[още]