Продукти: (за 6-8 порции)
• 1 агнешко бутче
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 2 връзки зелен лук
• 250 мл течна сметана
• 80 г краве масло
• 200 мл червено вино
• 1 ч.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. „Вегета”
• 2-3 скилидки чесън
• 1-2 дафинови листа
• 2-3 зърна черен пипер
• 2 щипки чубрица
• 1-2 щипки смлян черен пипер
• 2-3 клончета розмарин
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме бутчето в подсолена вода, към която сме прибавили дафиновите листа и зрънцата черен пипер. Отделяме свареното месо от коста и го нарязваме на ивички. Поръсваме с чубрица и вегета и оформяме рулца, които завързваме с конец и оставяме за 1 нощ хладилник.
Нарязваме бялата част на лука на дребно, а морковите и целината настъргваме на едро ренде. Смесваме зеленчуците, подправяме с червен пипер и сол и ги задушаваме в половината масло и малко вода.
Слагаме рулцата в подходящ съд и наливаме вода, колкото да ги покрие. Прибавяме останалото масло, смления черен пипер, наситнения розмарин и виното. Варим 1 час на тих огън. Прибавяме размитото в сметаната брашно и варим още 5-6 мин.
Изваждаме рулцата, нярязваме ги на колелца и ги разпределяме в чиниите за сервиране. Заливаме със соса и гарнираме със задушените зеленчуци.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...