Кулинарни рецепти » Яхния с праз

 Яхния с праз

Продукти: (за 4-5 порции)

• 600 г обезкостено свинско месо
• 1 кг праз /4-5 стръка/
• 1 с.л. свинска мас
• 2 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 люта чушка
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на късчета и леко го запържваме в силно загрятата мазнина. Прибавяме нарязания на колелца праз и задушаваме около 20 мин.

Разреждаме доматеното пюре с виното и го изсипваме върху праза. Прибавяме лютата чушка, посоляваме и оставяме ястието да къкри на тих огън, докато остане на мазнина.

Поръсваме готовата яхния с черен пипер и я поднасяме с прибавка от пържени или варени картофи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало