Продукти: (за 4 порции)
• 500 г варена наденица
• 5-6 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 10 сушени сливи
• 1 с.л. брашно
• 4-5 с.л. олио
• 150 мл червено вино
• 1 дафинов лист
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото и 2 с.л. вода. Щом поомекне, прибавяме доматеното пюре, размито с малко вода, сушените сливи и нарязаната наденица.
Поръсваме брашното и разреждаме с малко гореща вода. Варим на умерен огън.
След десетина минути, сипваме виното, добавяме дафиновия лист и посоляваме на вкус. Държим на огъня още 5-6 мин.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...