Продукти:
• 600 г шунка
• 1 ананас
• 300 г чери доматчета
• 100 г обезкостени маслини
• 30 г краве масло
Начин на приготвяне:
Нарязваме шунката на тънки филийки, а ананаса на ивички с дължина 3-4 см. Увиваме парченцата ананас в шунката и ги нанизваме на шишчетата, като между тях нанизваме доматчета и обезкостени маслини.
Поръсваме шишчетата с разтопено масло и ги изпичаме от двете страни на умерено загрята скара.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...