Козметични рецепти » Открийте своята палитра

 Открийте своята палитра

Възможно ли е червеното да ви прави безлична, а сивото да изтъква най-хубавите страни на външността ви? Да, защото между цветовете и тена, очите, излъчването съществува определена зависимост, която не бива да се пренебрегва.

Ролята на цветовете

Отдавна сте наясно, че когато облечете дадена рокля, пуловер, шемизета, вие неизменно предизвиквате възторга на околните и получавате купища комплименти за свежия си вид. Защо? Защото нюансът и наситеността на цветовете им са в хармония с вашата кожа и буквално я карат да сияе. Истинска магия, която можете да правите всеки ден, стига да се взрете no-внимателно в себе си. И никога да не пробвате дрехи на изкуствена светлина!

Как да определим палитрата си?

В училище всички сме учили, че има студени и топли цветове. Някои ни разхубавяват, други не. За да разберете как стоят нещата при вас, вземете четири листа хартия или още по-добре четири шала със следните цветове - златисто, оранж, сребърно, розово-лилаво. Свалете напълно грима си и застанете пред огледало, разположено в близост до прозорец. Увийте шаловете около лицето си един след друг, започвайки от златистия, последван от сребристия. Внимание: ако косата ви е боядисана, скрийте я, иначе ще изопачите резултата от теста! Докато се оглеждате, наблюдавайте внимателно очите си, за да установите кой цвят ги кара да блестят най-силно? После направете същото с оранжевия и розово-лилавия шал.

Вие сте ПЕРЛА
Дори да ви се струва прекалено ярко за вашия тен, оранжевото ви стои най-добре. Това според виза-жистите и модните стилисти означава, че ще бъдете неотразима, ако се гримирате и обличате в пастелни цветове.

Вие сте ЗЛАТО
Златният шал ви разхубавява, а розово-лилавият постига точно обратния ефект. Изводът е ясен - топлите цветове от палитрата сякаш са създадени специално за вас, още повече, че те имат толкова много и все привлекателни нюанси.

Вие сте СРЕБРО
Сребърното и розово-лилавото придават несравним блясък на тена и очите ви. Към тях трябва да прибавите и всички студени цветове, които ще ви помогнат да намерите своя перфектен стил.

Жената ПЕРЛА

Косата ви е светла - златиста или с пепелив оттенък, имате сини, сиви или зелени очи, бежов тен, който бързо се покрива с бронзов загар, от лицето ви сякаш
струи светлина.

Косата - изсветлете я...
... на кичури или в краищата, но в никакъв случай не я потъмнявайте, защото чертите ви ще изглеждат по-груби. Ако сте побеляла, боядисайте се в бежово русо, за да запазите мекотата на излъчването си.

Дрехите - нека са в бонбонени цветове
Най-подходящите за вас нюанси са слоновата кост, лилавото, ментово зеленото, небесносиньото, розовото, пастелно жълтото, които трябва да носите в непосредствена близост до лицето си. Като базисни цветове стилистите ви препоръчват морскосиньото, бежовото, розово-кафявото и всички оттенъци на сивото.

Бижутата - разбира се, перли
Златото и среброто ви отиват, но при условие, че са матирани, а не прекалено блестящи. Вашият скъпоценен камък са перлите, особено розовите или жълтеникавите. Не пренебрегвайте и сапфирите, аметиста, тюркоаза.

Гримът - в нежни нюанси
Ориентирайте се към червила в коралово или розово, към виолетови сенки за очи и не прекалявайте с количествата. Ако слагате фон дьо тен всекидневно, останете си в гамата на бежовото и не си позволявайте експерименти с по-светли оттенъци, защото ще ви стоят като маска.

Жената ЗЛАТО

Гордеете се с кестенявата си коса с червеникави оттенъци или пък сте рижа. Във всички случаи кожата ви е блестяща, очите - сини, зелени, сиви, лешникови. Няма да сбъркате, ако не изневерявате на слънчевата част от палитрата.

Косата - повече пламъци в нея
Отиват ви всички златисти цветове -от венецианско русо до ярък махагон и ирландско рижо. Не се изрусявайте в пепеливи оттенъци и никога не боядисвайте косата си черна.

Дрехите - заложете на жълтото
Златисто жълто, охра, горчица, каки, маслинено зелено - това са подходящите за вас цветове. Харесвате се в нещо по-светло? Тогава изберете бежовото, сла-меножълтото, слоновата кост. Базисни цветове в гардероба ви трябва да бъдат антрацитът, светлокафявото и парижкото синьо.

Бижутата - по-масивни
От златото до меда, минавайки през бронза, всички колиета, обеци и пръстени с блясъка на жълтия метал представляват добър избор за вас. Също и скъпоценните и полускъпоценни камъни в топли тоналности - кехлибар или топаз. Не забравяйте и дървените бижута. Среброто и бялото злато обаче не са за вас.

Гримът – на всяка цена наситен
Спретесе на сенки за очи в оранжево-кафяво, петролено синьо или сиво, както и на оранжевите червила, за да сте сигурни в ефекта, който ще постигнете. За празничната вечер пък си сложете златист макиаж.

Жената СРЕБРО

Светли или тъмни, косите ви имат пепелив оттенък. Природата ви е дала сиви, зелени или сини очи, понякога с кафяви петънца в ирисите. Тенът ви пък може да е както много светъл, така и сравнително матов.

Косата - запазете пепеливите нюанси
Искате да се изсветлите? Добре, но не си и помисляйте да се превърнете в блондинка със златисти коси. Освен пепеливото ви отиват и толкова модерните бежови и шоколадови кичури. Това, което трябва да избягвате решително, са махагоновите и рижите оттенъци.

Дрехите - спрете се на синята гама
Дори да не е очевидно, трябва да знаете, че синьо има и в такива цветове като розово-лилавото, изумрудено зеленото, лимоненото, черешовото. „Ваши" цветове са и виолетовото, цикламеното, морскосиньото, снежнобялото. Вечерните ви рокли пък трябва да са не черни, а тъмносини.

Бижутата - повече блясък
Ще изглеждате особено стилно, ако носите масивни сребърни колиета и пръстени от бяло злато. Ориентирайте се към прозрачния планински кристал, към изумрудите, диамантите и рубините. Избягвайте перлите, слоновата кост, жълтите метали.

Гримът - като скреж
Използвайте макиаж в студени и направо снежни нюанси. Това важи най-вече за сенките ви за очи и лака за нокти. Що се отнася до червилата, идеално ви стоят черешово и розово-лилаво, в никакъв случай кафяво или оранжево.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Нов живот за бижутата

Как бързо и лесно да почистим скъпоценностите и да върнем ослепителния им блясък. Основни проблеми • Потъмнели сребърни бижута • Матови златни украшения • Перли без блясък Бързи ре...

Минерална козметика

Докато поглъщате скъпоценната прозрачна течност на плажа в горещите ленти дни и утолявате жаждата си едва ли ви идва на ум, че освен лечебни свойства минералната вода може да се използва за козметика....

Как Ви Възприемат околните?

Смятате се за доста сдържани и скромни или, напротив - за пределно откровени личности, проявяващи изключително упорство в преследването на всяка цел. Понякога обаче начинът, по който сте възприемани о...

Как да се харесаме на света наоколо

Спор няма, първото впечатление е решаващо. При това одобрението на околните, тяхната симпатия и положително отношение зависят не само от думите, които изричаме, но и от много други неща. И точно те се...

Начало