Козметични рецепти » Ако носите очила

 Ако носите очила

Жените c един или друг проблем със зрението ще изглеждат винаги блестящо, стига да съчетаят рамките на очилата си с формата на лицето, грима и прическата.

Квадратни лица

Имате силен характер, отличавате се с борбеност и желание да успеете във всичко. Ъгловатите черти на лицето ви налагат да се откажете от очила и прически с прекалено строга геометрична линия, защото с тях ще изглеждате по-груба и недостатъчно женствена. Носете косата си на меки вълни или стъпаловидно оформена и предпочитайте въздушно леки рамки от метал.

Триъгълно лице

Романтична и деликатна натура с лесно ранима душа, вие се отличавате с доста широко чело, почти нямате скули, а брадичката ви е миниатюрна. За да уравновесите горната и долната част на лицето си, изберете подходяща прическа и очила. Най-много ще ви отива къса или средно дълга, леко раз-рошена коса с филиран бретон. Колкото до рамките, те не бива да са в неутрален цвят - спокойно заложете на сигналните или на пастелните нюанси.

Перфектен овал

Вие сте завършена личност, която се стреми да не създава излишни проблеми нито на себе си, нито на околните. Тъй като лицето ви се доближава до идеала, можете да си позволите какви ли не рамки - квадратни, кръгли, правоъгълни. Имате пълна свобода и по отношение на прическата. Отива ви абсолютно всичко с изключение на коковете, които леко ще ви състарят.

Кръгло лице

На колкото и години да сте, вие запазвате детското в себе си, проявявате доверчивост към всички, радвате се на живота, дори когато не ви е особено лесно. Можете да носите косата си по най-различни начини, стига да не е много къса, да не е разделена със среден път и да има известен обем в горната част на главата. Когато си избирате очила, ориентирайте се към по-оригинални рамки - като котешко око, строго квадратни или правоъгълни, които ще са в интересен контраст с пухкавите ви бузи.

Тенденциите през този сезон

Цветовете

Жените, надарени с фантазия, ще бъдат щастливи - през новия моден сезон истински шлагер са рамките с ярък цвят, които могат да се съчетават с тоалета. Най-актуални са червеното и розовото, следвани от синьото, хитовото кафяво и черното. Стъклата пък са оцветени в розово, небесносиньо, зелено, оранжево и даже бордо.

Материите

Въпреки че за предпочитане са свръхлеките модели, изработени от нечуплива и недеформираща се син-тетика, металните рамки не губят позициите си. Най-дискретните дами пък ще продължат да залагат на глазантите - стъкла без рамки, които си остават изключително шик, а и не крият нищо от лицето.

Формата

Съобразете я с особеностите на лицето си и помнете, че нищо не е забранено, нито демоде.

Няколко съвета за грима

1. Ако сте далекогледа, сенките ви за очи трябва да са тъмни и матови, а миглите ви да са покрити поне с два слоя черен туш.
2. Ако пък страдате от късогледство, нанасяйте светли перлени сенки върху горния клепач и непременно очертавайте с тъмен молив външните ъгли на очите си.
3. Въпреки че носите очила, не пренебрегвайте веждите
си, нито ги крийте с рамката -според визажистите тя трябва да е така подбрана, че веждите да се показват над нея. Точно по тази причина не забравяйте да ги изчетквате нагоре и да ги фиксирате с малко лак за коса.
4. Когато гримирате устните и бузите си, правете това с очила, за да постигнете по-прецизен резултат.

Автор: Мариана Владимирова

Представяме Ви:

Училище за красота

Когато не знаете как да прикриете някой недостатък или пък не разполагате с подходящ за целта продукт, на помощ идват различни трикове, разработени от световноизвестните визажисти. Не харесвате к...

5 минути, за да започнете добре деня си

1. Забравете за класическия будилник, чийто остър звън ще ви стресира, и се доверете на радиобудилника, настроен на някоя музикална станция. Новините ще чуете по-късно. 2. Протегнете се като котк...

При подсичане – билки

Става въпрос за интертриго (Intertrigo). Това е възпалително изменение на кожата, което се локализира най-често в областта на съприкосновяващите се телесни повърхности. Среща се както при възрастни, т...

SOS за красотата

Сбъркала сте в избора на боята си за коса? Миглите ви падат неизвестно защо? Кожата на лицето ви лъщи неприятно? За щастие множество „катастрофи", свързани с външния вид, могат да бъдат ако не пр...

Начало