Козметични рецепти » Минито - начин на употреба

 Минито - начин на употреба

То пак е абсолютен шлагер, също като в средата на 60-те години, когато осъществява неподозирана революция в модата. Днешните последователи на Андре Куреж и Мери Куант, шокирали някога порядъчното общество с поли, дълги само две-три педи, също залагат на минито, което през лятото на 2010 ще се носи от сутрин до вечер и в деловото всекидневие, и в по-официални моменти.

За кого е предназначено?

Несправедливо, но факт - минито е създадено само за стройни жени с дълги, добре оформени крака. Тънката талия и стегнатото дупе са допълнителните, макар и невинаги задължителни условия. Ако природата е била достатъчно щедра и всички тези атрибути на красотата са налице при вас, не се колебайте, а смело протегнете ръка към късите одеяния.

В офиса

Миниполите, с които ще ходите на работа, трябва да са със сравнително строга и елегантна линия. Най-подходящи в случая са моделите от памучен шантунг, леко разкроени в долната си част, както и тези от лен - с една или няколко плохи. Ще проявите добър вкус, ако не излизате от неутралната гама на черното, бежовото, каките перлено сивото и морскосиньото. Разголените си крака ще компенсирате с вталена шемизета с 3/4 ръкав, пуловер от фина памучна прежда с V-образно или американско деколте. Сполучлив избор е и късото до талията сако. Обувките ви трябва да са на малък ток, а при положение че краката ви са направо безкрайни, те могат да бъдат и съвсем равни, тип „балетни пантофки".


В най-горещите дни

Ориентирайте се към материи от сорта на деним - бял или класически син, коприна на пастелни цветчета, особено подходяща за закачливите поли на волани, вискоза, изпъстрена с абстрактни мотиви. Миниполите от джинсов плат стоят идеално с бюстиета с гол гръб или тънки презрамки в ярки, даже фосфоресциращи цветове. Полите на волани пък добиват още по-романтично излъчване благодарение на трикотажните блузи в моряшки стил и на късите до талията жилетки с къси ръкави. На краката си сложете джапанки, сандали от естествена кожа с връзки през глезените, еспадрили с въжени подметки.

За вечерта

По-официалната версия на минито налага впити като втора кожа поли и туники от ламе, сатен, обшита с пайети коприна. Цветовете варират от черно до златисто, преминавайки през шоколадово и медено-кафяво. Вечерните миниполи се съчетават с широки тишърти, откриващи спонтанно едното рамо, и пищни копринени шемизети, дълбокото деколте на които не скрива от погледите дантеления сутиен. Сандалите на много високи токове се превръщат в завършващ елемент на подчертано сексапилния тоалет.

Ако не ви достига смелост

Тези от вас, които все още не са направили решителната крачка към оскъдните дължини и се чувстват почти голи с мини, могат да намерят по-компромисно решение под формата на къси поли, носени върху прави тесни панталони с мъжка кройка, или пък да обуят дантелени чорапогащи или чорапогащи без ходило, призвани да им създадат усещане за сигурност.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Дали той ви харесва?

He всеки мъж има смелостта да се приближи до някоя представителка на противоположния пол и да й обясни колко много го е впечатлила. За щастие адамовците са сравнително безхитростни същества, които лес...

Хвърляйте без жал старата козметика

Средствата за разкрасяване са доста претенциозни - не обичат да остаряват и не прощават небрежното отношение към себе си. И винаги си отмъщават - с алергия, зачервяване, пъпки... Защо тогава при раз...

Уикенд за косата

Вие сте активна делова жена и денят ви минава в тичане между работата, къщата и децата. Съгласна сте, че трябва да се грижите и за косата си, но при условие това да става бързо и да не се забелязва от...

Хранителна козметика

При недостиг на витамин С в организма кожата на лицето става суха, бледа и грапава, появяват се подкожни кръвоизливи и пигментни петна. Отварата от шипки, използувана вътрешно и външно, а също и в съ...

Начало