Козметични рецепти » SOS за красотата

 SOS за красотата

Сбъркала сте в избора на боята си за коса? Миглите ви падат неизвестно защо? Кожата на лицето ви лъщи неприятно? За щастие множество „катастрофи", свързани с външния вид, могат да бъдат ако не предотвратени, то поне коригирани с адекватни реакции.

Тенът ми е сивкав (може би защото много пуша)

Никотинът и другите вредни вещества, включени в състава на цигарите, забавят циркулацията на кръвта и затрудняват достъпа на кислород до кожата. Тя изглежда безжизнена и уморена, повяхва без време.
Изходът: Естествено, най-добре е да се откажете от вредния навик, но ако все още не сте намерила сили, за да го сторите, ще освежите видимо тена си, ако два пъти седмично, за предпочитане вечер, си правите лек пилинг, последван от хидрати-раща маска. Започвайте и завършвайте деня с голяма чаша вода, пръскайте често лицето си със спрей с термална вода и преди да се гримирате, пощипвайте известно време бузите си - така ще върнете розовия цвят върху тях.

Миглите ми падат от водоустойчивите спирали

Виновен е не тушът, а начинът, по който го отстранявате. Клепачите не бива да се търкат енергично - в случая освен до окапване на ресниците се стига и до разтягане на нежната кожа около очите, последвано от неизбежната поява на бръчици.
Изходът: Използвайте специален продукт за сваляне на грима около очите. След като приключите с процедурата, обтрийте клепачите си с тоник на растителна основа или с минерална вода, за да сте сигурна, че на сутринта няма да имате торбички и сенки.

Боята за коса оцвети челото и ушите ми

Нищо чудно, казва Жан-Луи Давид, чийто съвет към жените е никога да не се боядисват сами вкъщи. Ако обаче злото вече е сторено (имайте предвид, че черната и червената боя са най-упорити), използвайте едно отдавна известно средство за почистване на кожата.
Изходът: Намокрете малко памук с шампоан и го поръсете със студена пепел от цигара, която можете да замените с нескафе, щом не сте пушачка.

Челото и носът ми лъщят постоянно

Въпросните зони са слабото място на жените със смесена или мазна кожа, които обаче трябва да устоят на изкушението да се пудрят по няколко пъти на ден.
Изходът: Не си правете пилинг непосредствено преди да се гримирате, тъй като процедурата подтиква мастните жлези към свръхпроизводство на себум през близките два или три часа. Видите ли неприятния блясък върху лицето си, първо го попийте с мека хартиена салфетка и едва тогава посегнете към пудрата.

Над устните ми има безброй отвесни бръчици

С напредването на годините кожата в тази част на лицето изтънява и се покрива с бръчици, като положението е най-критично при дългогодишните пушачки.
Изходът: На помощ ви идва попълването на бръчиците с хиалуронова киселина, ефектът от което трае около половин година. Добре действат - но само в един по-ранен стадий, и готовите хидратиращи маски. Всяка вечер преди лягане нанасяйте плътен слой от тях върху и около устните си - естествено, далеч от очите на своя житейски спътник. Хидратираща маска можете да използвате и като фиксираща база под червилото.

Няколко съвета от професионалните гримьори:

* Ако ъглите на очите ви са отпуснати тъжно надолу, поставете най-много туш във външния край на горните мигли, извити предварително с машинка.
* При силно раздалечени очи най-голямо количество от спиралата се поставя върху ресниците във вътрешните краища на клепачите.
* Ще замаскирате успешно изпъкналите си очи, стига първо да нанесете равномерен слой туш върху горните и долните мигли и след това да положите още един пласт точно в средата им.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Гимнастика за съблазнителен бюст

Не бива да се лъжем - гимнастиката няма да промени нито обема, нито формата на гърдите, с които сме се родили. Тя обаче е в състояние да „изправи" гърба, да укрепи раменете и ръцете, да ни придад...

Накарайте го да ви помага

Много често, за да се харесаме на мъжа, когото сме избрали за свой спътник в живота, ние определено се престараваме. Всеки ден се обличаме като за модно ревю, поднасяме му толкова вкусни ястия, че бих...

Вана за добро настроение

През този месец, изпълнен с празници, имаме желание да се грижим повече за себе си, за да повдигнем градуса на настроението. Ваната е един от приятните начини да се поглезим. Релаксираща или тонизиращ...

Домашни грижи за косата

Най-известните козметични фирми в света предлагат безброй продукти за подържане на косата, но тя само ще спечели, ако от време на време редуваме готовите маски, лосиони, балсами и др. с подръчни средс...

Начало