Козметични рецепти » Епилация със захар

 Епилация със захар

От нежеланото окосмяване на тялото можем да се отървем не само с помощта на горещ восък. В древността например за епилация хората са използвали... захар. Ако искате да се възползвате от опита им, пригответе си нужната смес.

Рецептата:

За целта ви трябва супена лъжица и тенджера за забъркването на сиропа. Съставките му са: 10 супени лъжици захар, сокът на половин лимон (без семките) и 1 супена лъжица вода.
Смесете всичко в тенджерката до получаването на еднородна консистенция. След това, бъркайки, затоплете сиропа на възможно най-слаб огън.Не променяйте температурата, намалявайки или увеличавайки температурата на котлона. Съвсем скоро захарта ще стане прозрачна и в нея ще се появят мехурчета въздух. После ще придобие златистокафяв цвят и ще усетите лек аромат на карамел. Нека да поври известно време.
Леко охладете сместа и пробвайте дали е готова по следния начин: вземете мъничко от нея с палеца и показалеца си, но внимавайте да не се опарите. Ако не се залепва за пръстите ви, значи е готова за употреба. Ако залепва твърде плътно – използвали сте повече вода и едва ли ще можете да я използвате за епилация.

Пpиложението:

За да сте сигурни, че всичко е наред, опитайте да почистите от косми малък участък от ръката си. Разпределете сиропа равномерно, почакайте малко и след това дръпнете с рязко движение получилия се пласт. Ако се получи, преминете към краката. Не забравяйте, че трябва да отлепвате захарната смес обратно на посоката на растеж на косъма. За да бъде сполучлива захарната епилация, космите не бива да са дълги. След приключване на процедурата измийте внимателно остатъците от захарта под горещ душ.
Захарната епилация има предимства пред обезкосмяването с химически или механични средства. Основното е, че увреждането на кожата е минимално и се свежда до временно зачервяване.

Автор: Ани Димитрова

Представяме Ви:

Какво не знаем за козметиката

Красива, с добре поддържано лице и тяло - всяка жена иска да изглежда така. И може да го постигне без излишно прахосничество, стига да прояви малко повече въображение. Направи си сам Ако ням...

Прическа според формата на лицето

Изострена брадичка, широки челюсти, пухкави бузи - вземете предвид формата и особеностите на лицето си, когато си избирате прическа. Само тогава тя ще е в състояние да подчертае индивидуалното ви излъ...

Обичай себе си!

Още от детството си започваме да трупаме в едно местенце от паметта си отрицателните погледи и недоброжелателните изказвания по наш адрес. И постепенно те се превръщат във втора природа, в екран, скри...

Не ме бива в гримирането!?

Много от нас не се осмеляват да сложат дори нищожно количество грим върху лицето си, защото не знаят как и се боят, че вместо да се разхубавят, ще постигнат точно обратния ефект. От друга страна...

Начало