Козметични рецепти » Епилация със захар

 Епилация със захар

От нежеланото окосмяване на тялото можем да се отървем не само с помощта на горещ восък. В древността например за епилация хората са използвали... захар. Ако искате да се възползвате от опита им, пригответе си нужната смес.

Рецептата:

За целта ви трябва супена лъжица и тенджера за забъркването на сиропа. Съставките му са: 10 супени лъжици захар, сокът на половин лимон (без семките) и 1 супена лъжица вода.
Смесете всичко в тенджерката до получаването на еднородна консистенция. След това, бъркайки, затоплете сиропа на възможно най-слаб огън.Не променяйте температурата, намалявайки или увеличавайки температурата на котлона. Съвсем скоро захарта ще стане прозрачна и в нея ще се появят мехурчета въздух. После ще придобие златистокафяв цвят и ще усетите лек аромат на карамел. Нека да поври известно време.
Леко охладете сместа и пробвайте дали е готова по следния начин: вземете мъничко от нея с палеца и показалеца си, но внимавайте да не се опарите. Ако не се залепва за пръстите ви, значи е готова за употреба. Ако залепва твърде плътно – използвали сте повече вода и едва ли ще можете да я използвате за епилация.

Пpиложението:

За да сте сигурни, че всичко е наред, опитайте да почистите от косми малък участък от ръката си. Разпределете сиропа равномерно, почакайте малко и след това дръпнете с рязко движение получилия се пласт. Ако се получи, преминете към краката. Не забравяйте, че трябва да отлепвате захарната смес обратно на посоката на растеж на косъма. За да бъде сполучлива захарната епилация, космите не бива да са дълги. След приключване на процедурата измийте внимателно остатъците от захарта под горещ душ.
Захарната епилация има предимства пред обезкосмяването с химически или механични средства. Основното е, че увреждането на кожата е минимално и се свежда до временно зачервяване.

Автор: Ани Димитрова

Представяме Ви:

Как да използваме вълшебните моливи?

Моливите са в състояние да подчертаят, дори да променят формата на очите, веждите и устните или пък да ги направят по-изразителни. Те наистина вършат чудеса, затова ги използвайте на воля. МНОГОФ...

Уикенд за косата

Вие сте активна делова жена и денят ви минава в тичане между работата, къщата и децата. Съгласна сте, че трябва да се грижите и за косата си, но при условие това да става бързо и да не се забелязва от...

Какво трябва да знаем за пилинга

Жизненият цикъл на клетките има продължителност 4-5 седмици, след това те умират, натрупват се на повърхността на кожата и ако не ги премахнем оттам, мътният, безжизнен тен, пъпките и лишеите са ни га...

Най-добрите приятели на перфектната кожа

Безжизнен тен, видимо дехидратирани участъци на лицето и тялото, рано появили се бръчици - по тези признаци безпогрешно можем да разпознаем липсата на витамини. Реагираме ли веднага, ще се радваме отн...

Начало