Козметични рецепти » 13 прости правила за добро настроение

 13 прости правила за добро настроение

Мнозина смятат, че черните дни в живота им може да продължават вечно. Оценявате се “на нула”, предишните стимули отказват да действат, перспективите ви се струват твърде мрачни. Усещате неумолимото приближаване на ужасното състояние, наречено “стрес”. Какво да правите? Като начало се постарайте да повдигнете настроението си.

Поглезете се

Пригответе си нещо по-специално за хапване, което много обичате и рядко си позволявате. Вместо обикновен шампоан си купете ароматни кристали за вана и не ги пазете за “по-особени” случаи.

Организирайте си смехотерапия

Излезте на разходка с децата, вземете си билет за хубава комедия или поканете на гости забавен познат.

Кажете “ДА”

Ако отдавна сте отлагали нещо за “по-добри времена” - гостуване при приятелка, покупка на нов тоалет, посещение на театрална постановка или изложба - сега е моментът да го направите. Точката в графата “изпълнено” ще повдигне настроението ви.

Избавете се от миналото

Това е известна психологическа “хватка”: за да избягате от негативните преживявания, трябва да го направите на материално ниво. Да изхвърлите вещите на бившия си възлюбен, да почистите дома си от излишните боклуци, които отдавна ви дразнят или които не сте ползвали повече от 2 години.

Пазарувайте

Това е най-изпитаното “женско” лекарство против лоша настроение!

Започнете нещо ново

Купете си новия роман на известен писател, създайте нова семейна традиция, сменете щорите на прозорците, започнете ремонт без много да му мислите - усещането за обновление ще ви изпълни с позитивни емоции.

Поканете приятелки на кафе
Психолозите уверяват, че за да се чувства щастлива една жена, нужно й е да общува с други жени. Въпреки разпространеното мнение, женското приятелство ни оказва по-силно влияние, отколкото отношенията ни с мъжете.

Излейте навън емоциите си

Дори да сте непоправима мълчаливка, опитайте поне една вечер да бъдете разговорчива и самоуверена. Например - в компания от стари приятели. Няма да забележите как в края на купона ще се чувствате много по-добре.

Изберете най-доброто

По примера на Робинзон Крузо съставете списък на нещата, които точно в този момент наистина ви радват - забравяйки думи като “кога”, “ако”, “още”. Научете се да се радвате на това, което имате, а не да чакате най-хубавото тепърва да ви се случи.

Научете нещо ново

Когато човек учи, той е настроен да мисли за бъдещето, за плодовете, които ще му донесе новото познание. И това внушава оптимизъм! Запишете се на някакъв курс, например - шофьорски, езиков, шивашки…

Организирайте си празник

Не чакайте официални поводи. Подарете празник на себе си и най-близките си приятели. Няма значение как ще го наречете: “рожден ден на любимото коте”, “вечер на спомените” или “рок-парти”…

Направете подарък на любимия

Подготвяйки приятна изненада на най-близкия си човек, ние изпитваме дори по-широк спектър от положителни емоции, отколкото този, за когото е предназначен сюрпризът. Пофантазирайте и идеята сама ще дойде.

Мирис, цвят, звук

Всяко от тези три неща влияе на настроението ни. Влезте в някой музикален магазин и изберете диск с музика, която сте сигурна, че ще ви настрои позитивно. Купете си съд за ароматотерапия и изберете капки с мирис, който усещате, че ви вдига настроението (продават ги и в обикновените, и в специализираните за ароматотерапия аптеки - такава в София има например, на бул. “Левски”, точно до Музикалния театър). Утре се облечете в “слънчеви” цветове и ще забележите как приятните усещания ще изместят настанилия се у вас душевен дискомфорт.

Автор: Елена Дюлгерова

Представяме Ви:

Речник на красотата

Алфахидрокси киселини, липозоми, кератин, меланин... Не е ли време да разберем какво точно означават всички тези термини и каква е връзката им с красотата ни, за която сме загрижени 365 дни в годината...

Релаксация на работното място

Социолозите са изчислили, че служещите в един обикновен офис губят за пушене, чай или кафе и разговор с колегите около три часа на работен ден. Разбира се, никой не препоръчва да се следва този пример...

8 правила за успешна кариера

Удовлетворение от работата има не само, когато се занимаваш с любимата професия, но и когато виждаш персепективите на ръста в кариерата и разбираш, че те ценят като специалист. За да притежаваш „успеш...

Открий своя личен стил!

Направете така, че той да се превърне в добре разпознаваема марка Всяка жена, независимо от възрастта си, е заинтересувана от определянето на собствен стил в обличането. Ако знаете какво ви подхо...

Начало