Козметични рецепти » Заредете несъвършенствата с чар

 Заредете несъвършенствата с чар

Морфопсихологията изучава характера на човека по лицето. Макар да не е точна наука, методите й успешно разкриват някои страни на нашата същност. Лицето се анализира обстойно от всички страни - костната структура казва много за вътрешния ни мир, а очите, носът и устата носят информация за интелектуалните и емоционалните ни особености, които ни правят уникални и неповторими.
Голям нос, тънки устни, малки очи... Все поводи за комплексиране. Психолозите обаче са единодушни - трябва да ценим своята индивидуалност, а с подходящ грим и малко повече сръчност - да направим недостатъците си привлекателни.

Голям нос

Дълъг или къс, тънък или широк, с гърбица или без - израстъкът в средата на лицето рядко задоволява с вида си своя собственик. Опитали сте какви ли не козметични трикове, за да се убедите най-накрая, че не може да го промените. Въпреки това не искате да се подложите на пластична операция.

Вашият характер

Големият нос е признак на емоционална зрялост, а ако е и месест - вие сте пламенна и страстна натура. Умеете обективно да преценявате положението, толерантни сте и се вслушвате в мнението на другите. С лекота контактувате.

Какво препоръчват гримьорите?

Ако се опитате визуално да прикриете големия нос с помощта на тъмен фон дьо тен, може да заприличате на карикатура. За да избегнете това, слагайте върху него колкото се може по-малко козметика. Не го покривайте изцяло, достатъчно е само да из-светлите с пудра средната му част и да потъмните с руж ноздрите. Акцентът в грима трябва да пада върху очите и устните.

Прекалено тънки устни

Отново и отново очертавате устните си с молив, но май не успявате да ги уголемите дори с милиметър. Не помага и перленото червило, уж призвано да им придаде обем... Освободете се от шаблонните идеи и престанете да се вайкате, че устните ви не са достатъчно чувствени. Научете се да цените природните си дадености - важна е не формата, а излъчването.

Вашият характер

Обичате всичко да е подредено, упорито се борите за постигане на целите си. Аскетизмът, който демонстрирате, умело прикрива чувствената ви натура.

Какво препоръчват гримьорите?

Устните трябва да изглеждат като ярко бижу, въпреки че са тънки. Останалата част на лицето оставете естествена - ще се получи минималистичен ефект. Друг вариант - безцветен гланц за устни, придаващ визуален обем, и никакви контури. Можете да отклоните вниманието от тънките устни, като акцентирате очите - нанесете върху клепачите сенки в наситен цвят и много туш на миглите. Изберете руж, който да подчертава свежестта на кожата и да балансира строгия рисунък на устните.

Много сочни устни

Колкото и да ви повтарят, че са секси и доста жени биха платили, за да имат такива устни, вие се страхувате да не би да ви придават вулгарен вид. Затова не слагате червило и съвсем погрешно не привличате вниманието към тях.

Вашият характер

Изпитвате силна потребност от физическа близост и нежност, обичате да ви галят и да се грижат за вас. Често се глезите с лакомства. Енергични и делови, предпочитате да вършите няколко неща едновременно.

Какво препоръчват гримьорите?

Противно на общоприетото мнение жените с пухкави устни могат да си позволят всичко - от блясък до червило, размазано с пръсти. За по-голям ефект използвайте играта на светлината - на горната устна поставете червило с перлен нюанс, върху долната - с матов. При много плътни устни гримът на очите трябва да е дискретен.

Масивна челюст

Опитвате се да я прикриете с кичури, падащи върху лицето, с високо вдигнати яки и с артистични шалове. Помислете дали това наистина е необходимо.

Вашият характер

Добре развитата долна челюст е признак на предприемчивост и силна воля за успех. Вие сте енергични и твърдо стъпили на земята личности.

Какво препоръчват гримьорите?

Не подчертавайте хлътналите бузи и не слагайте върху изпъкналите челюсти прекалено тъмен фон дьо тен, за да не заприлича лицето ви на маска. Целта ви е чрез грима да омекотите чертите си. Изберете фон дьо тен със светоотражателни пигменти, а ружа нанасяйте хоризонтално. Устните оцветявайте в пастелни тонове.

Малки очи

По-добре малки, но изразителни очи, отколкото големи и с празен поглед. Обикновено ви съветват да слагате бели сенки във вътрешните ъгли, за да ги уголемите оптически, но това вече е демоде.

Вашият характер

Притежавате силно изразено чувство за ред. Умът ви е аналитичен, вие сте строги и проницателни натури. Имате собствен стил на поведение, трудно могат да ви излъжат.

Какво препоръчват гримьорите?

Разбира се, можете да не гримирате очите си и да пренесете акцента върху устните, но ще създадете впечатление, че върху лицето ви нещо липсва. В този случай задачата ви е да направите погледа си по-жив и изразителен. Очертайте горния клепач с тъмен молив, като леко изтеглите нагоре външния край на линията. Не забравяйте спиралата за мигли. Обърнете внимание и на сенките - непременно в ярки нюанси върху горните клепачи. Веждите трябва да са безупречни, а за да се отворят очите, под тях се нанасят светли сенки. Не ги изтънявайте прекалено.

Изпъкнали очи

Всяка жена си мечтае за големи очи, но при вас природата се е престарала. И понеже искате да отвлечете вниманието от тях, не си позволявате и най-лекия грим.

Вашият характер

Жаждата ви за знания е безгранична, любопитството също. Демонстрирате откритост и изключителна толерантност. Имате широки интереси и постоянно се нуждаете от храна за ума.

Какво препоръчват гримьорите?

Очертайте очите с черен молив, а върху горните клепачи нанесете матови сенки, за да коригирате оптически изпъкналия им овал. Придайте на веждите мека линия и оцветете само връхчетата на горните мигли с тъмнокафява спирала.

Кръгло лице

Постоянно се тормозите от мисълта как да издължите лицето си и да накарате бузите да хлътнат. Теоретично това е възможно, но на практика резултатът е плачевен. За ваше утешение - кръглите лица остаряват по-бавно.

Вашият характер

Лицето ви излъчва женственост. Приемате всичко ново, вие сте общителни и дипломатични. Призванието ви е да разрешавате конфликти, защото без видимо усилие смекчавате ударите на съдбата.

Какво препоръчват гримьорите?

Кръглото лице изглежда обаятелно и по детски миловидно. За да запазите това излъчване, избягвай те крещящите цветове. Най-важното е, разбира се, безупречната кожа - дайте предимство на нежния светъл тен. Ружа в розово или кайсиево нанасяйте като кръгли петна точно в средата на бузите.

Автор: Стела Златева

Представяме Ви:

Успокояваме напрежението с дишане

Всеки ден се сблъскваме с многобройни проблеми и се натоварваме емоционално. Вечерта вече се чувстваме, като изстискан лимон. Според психолозите, малко стрес действа стимулиращо. Но всъщност, кой може...

Акупресурата ни ободрява

Упражнявайки натиск с пръсти върху определени точки от тялото си, ние ще се събудим приятно и бързо, дори да не сме спали кой знае колко много през нощта. Трудно „отлепвате" клепачи С...

Гимнастика за съблазнителен бюст

Не бива да се лъжем - гимнастиката няма да промени нито обема, нито формата на гърдите, с които сме се родили. Тя обаче е в състояние да „изправи" гърба, да укрепи раменете и ръцете, да ни придад...

Татуировките – изкуство и мода

Татуировката не е само способ да се разграничиш от тълпата. Днес художественото и изпълнение е достигнало такова ниво, че тя е станала предмет на изкуството и модата. Художествената татуировка н...

Начало