Козметични рецепти » Мода за бъдещи майки

 Мода за бъдещи майки

В периода на бременността жената преминава през различни чувства и емоции, затова е много важно те да са положителни. Какво подобрява настроението на всяка жена? Чувството за увереност в собствените сили и неугасващата привлекателност. И не на последно място стои гардеробът на бременната и кърмещата майка, който се избира на принципа на максимално удобство и естетичност.

Дрехите са специални

Специалистите съветват по време на бременността да избирате вещи, конструирани специално за този период от живота на жената.
Дизайнерите и конструкторите на дрехи за бъдещи майки разработват модели с помощта на медицински консултанти като отчитат особеностите на изменението на женската фигура по време на бременността. От материите, размера и формата на дрехите на бъдещите майки зависи здравето на самите тях и на детето им.

Панталоните на особенна почит

Дизайнерите, които разработват облекла за бременни, се отнасят много внимателно към избора на материите и конструкциите на моделите. Особено внимание отделят на различните видове панталони, които в наши дни са любима част от гардероба на жената, в това число и бременната.
Бъдещата майка трябва да избере любим модел панталони, които и подхождат - от джинси до класически. Панталоните, които са предназначени за бременни имат регулируем пояс и особено в областта на корема. Това дава възможност да се увеличава размера на панталона в съответствие с растящия корем. Дрехите за бременни имат различни приспособления за променящата се фигура – еластичен колан, смъкната талия, няколко нива на закопчаване, различни еластични добавки.
За корема, който расте са подходящи панталони с еластичен колан или с ниска талия. Те не предизвикват дискомфорт и стоят на фигурата толкова добре, колкото и обичайните модели носени в периода преди бременността. Тези модели са универсални, защото жените могат да ги носят и след раждането на детето, и са удобни за кърмене.

Когато бременността напредне

През второто тримесечие от бременността става основната промяна във фигурата, затова в този период е необходимо да се носят дрехи с преместващи се закопчавания на няколко нива или пък с приставки от еластична тъкан. Трикотажни елементи се поставят отпред или на страничните части на панталона. Подобни елементи за регулиране се поставят на сукмани, гащеризони, поли за бременни. Това позволява жените да си изберат дрехи, които ще могат да носят през целия период на бременността.
Купувайки няколко основни модела, бъдещите майки ще може да ги комбинират с разнообразни модели туники, джемпери и блузони за различни случаи.

Нашият съвет

Основен съвет за тези, които ще се отправят към магазина за нови дрехи е да определят кои достойнства на фигурата си искат да подчертаят. Да се погледнат в огледалото представяйки се в нов образ. Важно е в своята нова роля и в новите дрехи да се почувстват в хармония и любов със себе си.

Автор: Саша Маркова

Представяме Ви:

Неотразимият бюст – как да го постигнем?

Открай време жените, осъзнавайки добре какво въздействие оказва бюстът им върху противоположния пол, са се стремили да му придадат по-пищен и съблазнителен вид. И днес много еви продължават да се пита...

Да си направя ли татуировка?

Татуировката не е само способ да се разграничиш от тълпата. Днес художественото и изпълнение е достигнало такова ниво, че тя е станала предмет на изкуството и модата. Художествената татуировка н...

ТОПЛО ПОНЧО

Красиво виолетово пончо с трапецовидна форма и поло яка. Отстрани има отвори за ръцете, а различните плетки го правят задължителна дреха за нашия пролетен гардероб. Това е младежкият стил – съчетани...

Домашни рецепти за хубав бюст

* Смесете две супени лъжици прясно мляко с 1 чаена лъжичка пълномаслена извара. Нанесете на кожата и стойте така, докато маската попие. * Залейте 2 супени лъжици овесени ядки с чаша вряла вода, з...

Начало