Козметични рецепти » Училище за красота

 Училище за красота

Когато не знаете как да прикриете някой недостатък или пък не разполагате с подходящ за целта продукт, на помощ идват различни трикове, разработени от световноизвестните визажисти.

Не харесвате късите си мигли

Купете си машинка за извиване на мигли, която ще промени коренно излъчването ви. Трябва да пробвате, за да се убедите в това. Плъзнете уреда до основата на миглите и леко ги извийте, без да натискате, за да не ги „пречупите". След това нанесете няколко слоя спирала за мигли с удължаващ ефект.

Лакочистителят е свършил

Лакът по ноктите ви е започнал да се лющи, а нямате с какво да го свалите. Нанесете лак на всеки нокът. Останете така няколко секунди, след това избършете с книжна салфетка. Старият лак по ноктите ще падне. Вече можете да се лакирате наново.

Пожълтели нокти

Това обикновено се получава, когато сте използвали много тъмен лак, без да сте нанесли основа преди това. Можете да я заместите със светъл лак с малко оцветяващи пигменти. За да премахнете жълтия цвят от ноктите, потопете пръстите в лимонов сок, след това ги масажирайте с хидратантен крем за ръце. Опитайте се поне веднъж седмично да ходите без лак. Ако пожълтяването не изчезне, консултирайте се с лекар.

Спиралата за мигли ги слепва

След три месеца употреба спиралата изсъхва, защото в нея влиза въздух, когато рязко вкарвате четчицата. Ако все пак не разполагате с друга, можете да я оставите в топла вода за няколко минути, преди да я използвате. Другият начин е да налеете вътре малко капки за очи.

Имате пъпка

Моменталното решение е да превърнете дефекта в ефект и да замаскирате пъпката като бенка. Първо я дезинфекцирайте с почистващ лосион, за да премахнете излишното количество себум. После направете точка със сух кафяв молив, който няма да се размаже или да се изтрие лесно. Фиксирайте с пудра на прах.

Черни кръгове пoд очите

Поставете спиралата точно в средата на миглите, за да привлечете вниманието върху центъра на окото, а не към краищата. Никога не използвайте много тъмни сенки, те винаги състаряват.

Червилото се изтрива бързо

Ако сте навън и червилото ви се е размазало заради горещината, напудрете устните си. През лятото непременно ползвайте контурен молив.

Пожълтели зъби

Основно правило - редовно ходете на зъболекар, за да премахва зъбния камък. Предпочитайте розовите и розово-бежовите червила. От време на време използвайте сода бикарбонат вместо паста за зъби.

Очната линия се е размазала

Подгответе добре зоната около очите, като я по-чистите с памучен тампон и специален дегримьор. Нанесете крем,след това напудрете. Помнете, че малко пудра на прах премахва следите от неумело нанесената очна линия

Разрошени вежди

Опитайте се да им придадете идеална форма с помощта на пинсета. Най-добре е да сторите това след къпане, когато порите на кожата са се разширили от топлината и косъмчетата се отскубват по-лесно. Добра идея е да проведете операцията преди лягане. Срешете веждите в естествената им посока. След това започнете да скубете излишните косъмчета едно по едно по посока на растежа. Първо обработете мястото между двете вежди, после епилирайте отделните косъмчета от външната страна. Основно правило е да не се скубят веждите отгоре, така рискувате да промените изражението на лицето си. Може да направите изключение само за някои косъмчета, пораснали доста над естествената линия.

Прекалили сте с ружа

Златното правило гласи, че ружът се поставя върху най-изпъкналото място на скулите, когато сте усмихнати. Най-бързият и лесен начин да поправите евентуалната грешка е да покриете мястото с пудра на прах, докато получите желания резултат.

Алергия към обеци

Ако ушите ви се възпаляват и подуват, когато сложите обеци, намажете частта, която влиза в дупчицата, с хипоалергенен лак за нокти. Така ще омекотите допира с чувствителните уши. Но преди това оставете раничките да заздравеят.

Очите ви се зачервяват

Зачервяването се предизвиква от спукването на кръвоносни съдове на повърхността на окото, резултат от липса на сън, продължителна работа с компютър, задимена атмосфера или инфекция. Ако сте установили каква е причината, опитайте се да я отстраните. За да запалите отново блясъка в очите си, капнете си специални капки.

Лошо разнесена пудра

Уеднаквете неравномерния слой с голяма четка. Цветът на пудрата трябва да е в една гама с естествения нюанс на кожата и с фон дьо тена ви. Преди да я купите, изпробвайте я на дневна светлина.

Автор: Татяна Стоянова

Представяме Ви:

Липсата на енергия – как да я преодолеем?

Пак е пролет и пак сме... уморени. Защо ли точно сега, когато настъпват хубавите дни, ни обхващат безнадеждност и апатия, работоспособността ни се понижава, ставаме необяснимо раздразнителни, не усп...

Очила точно за вас

Имате някакв проблеми със зрението? Носете очила, но непременно такива, които да ви отиват. Елегантни, строги или ексцентрични, ако рамките са в хармония с лицето ви, те ще се превърнат в още един „пл...

Какъв мъж е подходящ за вас?

Ако искате да разберете какъв тип жена сте и с какъв тип мъж животът ви може да бъде по-успешен, изберете по един отговор към всеки въпрос от теста. 1. За отношението на партньора си често ми...

Да раздвижим с коремна преса

Попитайте тенисистите и те ще потвърдят, че без силна коремна преса няма силни подавания на топката. Упражнение 1: Лежейки по гръб, изпънете ръцете и краката перпендикулярно към тялото. Бавн...

Начало