Козметични рецепти » Сребърният маникюр е хитът на сезона.

 Сребърният маникюр е хитът на сезона.

Есента отстъпи позициите си на зимата. В маникюра обаче няма да има кардинални промени. Все пак се забелязват някои корекции. Важен е външният вид на ръцете.

Кои цветове са на мода

Прави впечатление, че и през зимата ще бъдат модни пастелните цветове. Все пак основната цветова палитра се променя. Светлите сметанови нюанси окончателно са демоде. Но и не всички ярки цветове може да се каже, че се задържат на гребена на вълната. В лидер вече се превръща цветът металик. Със златното и сребърното никога няма да сбъркате. Но ако искате да сте на пика на модата – изберете светлосребърни, сиво-бежови, бронзови оттенъци. Светлото сребро ни връща в 80-те години на миналия век, категорични са модните стилисти. Те дори свързват цвета на ноктите със същия нюанс при този на клепачите. А това вече е гаранция да се получи празничен вид в новогодишната нощ.
Цветът на ноктите трябва да бъде смел и ярък, защото през зимата все пак слънцето не достига. Прозрачният лак може да бъде съчетан с най-различни фигури по големина и форми – правоъгълни, кръгли, ромб, а цветният с малки или големи пайети.
Много моден ще бъде маникюрът с наситен цветен лак и цветни пайети. Например лакът може да бъде тъмносин, тъмно или яркочервен, лилав, украсен с рисунки от всякакви преливащи цветове. Такъв маникюр няма как да не бъде забелязан. И е много подходящ на смелите модни жени.
Специалистите съветват да се обърне внимание на цветните лакове за нокти с фин блясък на пясък. Този вариант е по-подходящ за стилните жени, които винаги са в крак с модата.
Натуралните, пастелни нюанси също остават на мода, но вече се сместват само в цветовата природна палитра. Актуални са бронзовите, пясъчните и всички варианти на кафявото. Няма да сбъркате, ако изберете цвят каки или този на кожата, на бора, на маслината, на изумруда.
Към модните цветове може да бъдат причислени и розовото, и кораловото. Но не забравяйте, че става дума само за сметановите нюанси, а не за ярките и наситени варианти.
В последно време се забелязва, че звездите предпочитат точно цвета на сметаната, особено в бежовия вариант. Сред най-страстните му почитателки са актрисата Дрю Баримор и певицата Фърджи.

Три варианта за съвършен маникюр

Вариант 1

Вие ще трябва да изберете лак за нокти с наситен цвят бордо и лак с големи златни преливащи се в различни цветове украшения. Нанесете лака за нокти, а украшенията да бъдат само на върха на нокътя (ако искате да направите класически френски маникюр, заменете златото с бяло). Такъв маникюр подхожда на дълги или средно дълги нокти.

Вариант 2

Нокътят се покрива с прозрачен лак, а на върха му се нанася еднотипен лак-пайети, например в златен нюанс. Може да експериментирате като нанесете на всеки различен нокът кафяви, зелени или златни цветя. Върху прозрачен лак може да бъдат нарисувани и снежинки в тон с новогодишната вечер.

Вариант 3

Трябва ви много тъмен, почти черен лак и тъмносини, тъмновиолетови и тъмночервени много малки и светли пайети. На нокътя с такъв лак трябва да напомня нощно небе, посипано със звезди. Върху лака с помощта на тънка четчица нарисувайте падащи звезди или снежинки.

Изкуствените нокти

Акриловите нокти също няма да изчезнат от модните центрове. Те, разбира се, са красиви, елегантни, не се цепят като истинските, можете сами да изберете дължината и няма да се притеснявате колко и как растат. Но успоредно с тези предимства, преди да изберете акриловите нокти, трябва да знаете за някои техни отрицателни страни. Преди всичко е нужна внимателна грижа. Ако са поставени небрежно - между тях и истинските нокти може да се получи празнина, която е идеалната среда за инфекции. В състава на такива нокти влизат най-различни химични компоненти. При някои хора те могат да предизвикат алергия, зачервяване, болка. Ако акриловите нокти се носят повече от три седмици, трябва да знаете, че се нараняват истинските и те могат да започнат да се цепят болезнено. Затова специалистите препоръчват поставянето на акрилови нокти да се извършва само в реномирани козметични салони.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Минерална козметика

Докато поглъщате скъпоценната прозрачна течност на плажа в горещите ленти дни и утолявате жаждата си едва ли ви идва на ум, че освен лечебни свойства минералната вода може да се използва за козметика....

Обаятелна личност ли сте?

Далечна ваша позната е наистина необикновена жена, всички я обожават. Защо? Нито е много умна, нито е голяма красавица, не е богата. Защо тогава най-търсените мъже си губят ума по нея? Отговорът е - т...

Джинси според фигурата

Провъзгласени за униформа на 20 век, тe със сигурност ще запазят позициите си и през 21-вия. Безкрайно функционални и комфортни, джинсите могат да се носят от всички, независимо от възрастта и физикат...

Какво трябва да знаем за пилинга

Жизненият цикъл на клетките има продължителност 4-5 седмици, след това те умират, натрупват се на повърхността на кожата и ако не ги премахнем оттам, мътният, безжизнен тен, пъпките и лишеите са ни га...

Начало