Козметични рецепти » Ноктопластика

 Ноктопластика

Преди да споменем за технологията в удължаването на ноктите ще ви разкажем малко за появата и развитието на ноктената индустрия. Всичко започнало когато за основа на изкуствените нокти послужили книжни шаблони. През 20 и 30-те години на миналия век изкуственото удължаване на ноктите дошло на мода, благодарение на заострените книжни нокти на Марлене Дитрих. Но те се указали съвсем неудобни и ненадеждни. По-късно появата на пластиката облекчило значително работата на дизайнерите и дало живота на изкуствените нокти. Но и те трябвало да бъдат закрепвани по някакъв начин, ето защо започнали да използват специални ивици, с чиято помощ залепвали ноктите. Сега за тази цел се използват стъклени влакна от фибро стъкло. Било изобретено и акрилното покритие за нокти, което също има известни недостатъци. В последно време лабораториите отделят много време и средства да усъвършенстват технологията на акрила и в същото време да се постигнат добри конкурентни гелови технологии и смоли.

Техника на удължаването

Гел

Това е принципно ново покритие за ноктите. Химически разработения полимер функционира почти като истинския нокът. Той не запечатва и не подтиска биологичното развитие на ноктите и им позволява да дишат. Състои се от изкуствен материал, който пропуска влагата и продуктите от обмяната на веществата, свързани с метаболитната активност на кожата под ноктите. Нормалната дихателна активност позволява ноктите да се запазят и кожата на пръстите се поддържа в здраво състояние.
Застивайки гелът образува здраво покритие върху ноктите. Но в същото време това покритие има еластичността и структурата на естествените нокти.
Друга важна особеност на гела е неговата способност да се поставя на равни слоеве върху ноктите, самоизравнява се и не е необходимо допълнително да се пили. Тази особеност, а така също и универсалния химичен състав, не предизвикващ раздразнения, правят гела по-добър от вече известните покрития. Системата способства оздравяването, укрепяването и подобряването на външния вид на ноктите.

Акрил

Това е прах или пудра, която в съчетание със специален разтвор се превръща в гъста бързо застиваща маса. За няколко минути е необходимо да разпределите акрила по цялата повърхност на нокътя, след това неравностите които остават трябва дълго и упорито да се пилят и полират. Процедурата отнема 3 часа на опитен майстор и съответно 4 часа на начинаещ. Недостатъка на акрилната ноктопластика е че докато трае през цялото време вдишвате много неприятни миризми, които още дълго ще ви съпровождат много след процедурата.
В последно време в индустрията на ноктопластиката се отделя голямо внимание на технологията на акрила и вече е разработена нова по създаването на супер съвременни скулптурни акрилни нокти без пилене и миризми.

Фибро стъкло

То е подобно на копринена тъкан, но се състои от стъклени влакна. Прикрепва се върху ноктите с помощта на специално лепило и спрей активатор. Има ниска здравина и е вредно за ноктите чрез лепилото. Може да се използва в геловата технология между слоевете за увеличаване на здравината.

Декорация на ноктите

По-рано естествените нокти се украсяваха с различни цветове лак. Когато се появиха изкуствените нокти станаха възможни различни вариации в дължината. Беше възможно освен да се подчертават с блестящи продукти очите и скулите също и да се лепят върху ноктите.

Нейл-арт

Нейл-арт е изкуство за украсяване на ноктите. Съществуват много способи за дизайн както и страшно много материали за нейл-арт. Има майстори, способни с часове да се занимават с малките рисунки върху ноктите.
Още в Индокитай европейските колонизатори първи видели необичайно красивите птичи перца, залепени на ноктите на местните жени. Скоро този вариант започнал да се прави за празниците, а сега вече е истинска мода в Европа и Америка. А в Япония освен че е мания е и цяла индустрия.
Някой варианти на дизайн може да направите сами у дома. Съществуват много по-сложни, които обаче изискват професионалист. Най-разпространения вариант на украса са рисунки върху лак, а така също и залепващи се фигурки подобни на временна татуировка. Сега даже се продават и готови мотиви с разноцветни камъни в различни цветове. Всички тези варианти са предназначени да се прилагат в домашни условия.

Пиърсинг

Ако искате нещо по-особено върху вашите нокти може да ги украсите с драгоценности. За тази цел се пробива дупчица в изкуствените нокти и се окачва украшение, което може да бъде златно или сребърно. Плоските украшения се залепват със специално вещество. Много красиво и доста необичайно стои двойния или тройния пиърсинг.

Автор: Емилия Григорова

Представяме Ви:

9 стъпки към перфектния есенен грим

Световноизвестните законодатели в областта на макиажа са убедени, че най-добрият избор, който представителките на нежния пол могат да направят през есента, е да се ориентират към максимално естествени...

Кунг-фу за уморени ръце

Кунг-фу не е само бойна техника, това е стройна система за психофизически тренинг, позволяваща да се закали тялото и духа. Някои елементи от тази система могат да се приложат за лечение – да се съсред...

Минито - начин на употреба

То пак е абсолютен шлагер, също като в средата на 60-те години, когато осъществява неподозирана революция в модата. Днешните последователи на Андре Куреж и Мери Куант, шокирали някога порядъчното общ...

Самомасаж срещу целулита

Освен с разумна диета и редовно физическо натоварване ние можем да се преборим с целулита и посредством самомасаж, който ще ни отнеме само няколко минути. Започнете с ходилата Седнете, поста...

Начало