Козметични рецепти » Преди да кажете да

 Преди да кажете да

Прекрасна, и то от глава до пети, уверена в себе cи, сравнително спокойна въпреки всеобщата суматоха - за да изглеждате и да се чувствате така в деня на сватбата си, трябва да започнете подготовката за нея поне месец по-рано. Организацията на знаменателното събитие не е лесна работа, но не по-малко важна и отговорна задача на булката е да бъде с най-хубавата рокля, най-съвършения грим, най-стилната прическа. Затова, ако ви предстои да направите решителната крачка, започвайте работа върху себе си.


Тялото

* Пилингьт е най-сигурното средство, изглаждащо кожата, тъй като я освобождава от мъртвите клетки, които й пречат да диша и да се регенерира. Освен всичко друго той подготвя епидермиса за епилацията и евентуалните сеанси в солариум, особено препоръчителен за летните булки, Според дерматолозите най-добри резултати ще постигнете, ако се ексфолирате два пъти - петнайсет и пет дни преди сватбата,
* Що се отнася до епилацията, някои се справят отлично с нея и в домашни условия, други не могат да минат без помощта на компетентна коз-метичка. Направете процедурата 3-4 дни преди да се омъжите, за да има време евентуалните зачервявания да изчезнат напълно.
* Не си и помисляйте, че може да пренебрегнете кожата на гърба и деколтето. Напротив, тя се нуждае от специално внимание, тъй като в нея се намират множество мастни жлези, способни да предизвикат появата на пъпки когато най-малко ги очаквате и желаете, За да предотвратите това, след втория пилинг на тялото постелете лист алуминиево фолио на пода, намажете го щедро със стягаща порите готова маска на базата на каолин или бяла глина и легнете отгоре. След 30 минути се изкъпете и през следващите две седмици можете да сте спокойна за гърба си. Колкото до деколтето, на него ще му се отрази много добре всекидневното почистване с лосион, съдържащ плодови киселини,
* Много булки решават, че ще станат още по-красиви, ако кожата им добие златист оттенък в солариума, и сигурно имат право. Въпреки това обаче сеансите не бива да траят повече от 15 минути, като на всяка цена се вземат предпазни мерки - специални очила, крем със защитен филтър и т, н. Преди да се подложите на лъчите на изкуственото слънце, непременно хидратирайте епидермиса си.
* Всеки ден, сутрин и вечер, се мажете от главата до петите с тоалетно мляко, което ще направи кожата на тялото ви нежна като на бебе и копринено мека.

Лицето

* Месец по-рано от най-важния ден започнете да полагате наистина интензивни грижи за лицето си, като се съобразявате с типа кожа, даден ви от природата, и с възрастта, на която се омъжвате. Във всички случаи трябва да спите достатъчно, а в менюто ви да преобладават плодове, зеленчуци, пилешко и риба.
* Седмица по-рано предприемете безмилостна атака срещу сивкавия тен, уморените черти, бръчиците. Дерматолозите препоръчват седем дни поред, сутрин или вечер, да слагате подхранваща маска, редувайки я с хидратираща. Можете да изберете готов козметичен продукт, а можете и да си приготвите маските вкъщи.
Подхранващо-избелваща: един жълтък се смесва добре с ампула витамин А и чаена лъжичка камфорово масло. Нанася се на идеално почистени лице и шия, оставя се да действа 30 минути и се сваля с топла вода. Хидратираща: супена лъжица мая, чаена лъжичка мед и малко розова вода се смесват във вид на хомогенна кашица, Маската се държи на лицето и шията в продължение на 20 минути. След като се отмие, кожата се напръсква с минерална вода, попива се леко и се слага крем.
* Отделете повече време на устните си. В уречения ден те трябва да са сочни и гладки, за да не се размаже червилото ви само след час. Преди всичко направете пилинг и на устните си, а след като свалите с негова помощ мъртвите клетки и грозните люспички, нанесете дебел слой от хидратиращия си крем и останете така половин час. Резултатът е впечатляващ.
* За да не изглеждате като изпотен маратонец на сватбените си снимки, направете всичко възможно лицето ви да не лъщи. За целта се предлагат специални матиращи кожата кремове, но чудесна работа ще ви свърши и пудрата на прах. Тя се нанася с обемна четка и се фиксира чрез напръскване на лицето с минерална вода от разстояние 20 см.

Гримът

* Ключовата дума по отношение макиажа на младоженката винаги е била и ще бъде „невинност" - провокациите и експериментите просто нямат място в него.
* През 2013 г. визажистите предлагат два, еднакво изискани варианта за булчински грим. Първият залага на всички тоналности на бежовото - розовеещо, млечно, метализирано, нанесени върху очите, устните, скулите, ноктите. Ефектът идва от противопоставянето на текстурите - клепачите са седефени, бузите матови, устата - блестяща.
Ако не се харесвате в неутрално бежово, изберете акварелните нюанси - наситено розово, тревисто зелено, меко жълто. Сенките се преливат нежно върху клепачите, изсветлявайки максимално в близост до веждите, а устните са с цвят на малина, ягода, кайсия.
* Спиралата трябва да е черна - ирисите изпъкват най-ярко в рамката на черните мигли. И непременно водоустойчива, тъй като със сигурност ще пролеете не една и две сълзи от щастие.

Прическата

* Съвременните булки имат огромен избор между най-различни по стил прически, стига те да им отиват и да не ги карат да се чувстват сковани в деня, когато трябва да са най-щастливи. Това обаче не означава, че можете да изчакате последния момент, за да решите какво да правите с косата си.
* Ако се боядисвате, сторете това седмица по-рано. Цветът ще се патинира приятно и естествено, а корените все още няма да са се показали.
* Непременно си направете пробна прическа - импровизациите обикновено водят до горчиви и неприятни изненади.
* На пробната прическа вземете със себе си булото и снимка на сватбената рокля или нея самата. Така ще помогнете на фризьора да ви даде възможно най-добрия съвет.

За несравним блясък

• Между подвижния клепач и веждите нанесете бели перлени сенки.
• Сложете розов или прасковено-златист руж.
• В средата на долната устна поставете няколко слоя безцветен гланц,
• Долния клепач очертайте не с тъмен молив, а със сенките си за очи.

Детайлите

* Сватбената ви рокля със сигурност ще подчертава гърба, шията, бюста, ръцете, затова си направете труда да не се прегърбвате и си наложете да стоите изпъната почти като струна. В противен случай всички ще се питат от какво толкова е отчаяна булката.
* За да постигнете стойка на топмодел в оставащите до сватбата дни, правете всеки ден няколко ефикасни упражнения:
- Вдигнете дланите си на височината на брадичката и ги притиснете 10 пъти една към друга. Така ще тонизирате гръдните си мускули.
- Овалът на лицето ви ще придобие по-голям финес, а шията ще се източи, ако всяка сутрин на ставане от леглото произнасяте по 50 пъти „и" и „у", опъвайки максимално устните си.
- Ще стегнете ръцете си, особено откъм вътрешната им страна, стига за по пет минути на ден да вдигате гирички от 1 кг (можете да ги замените с бутилки минерална вода).
* Покупката на обувки е много важно нещо. Направете я месец по-рано от сватбата и всяка вечер слагайте избрания чифт, за да свикнат краката ви с него. На самия ден, преди да обуете обувките си, ги посипете отвътре с талк - така ще ви бъде по-лесно да останете с тях чак до късна нощ.

Автор: Татяна Стоянова

Представяме Ви:

Търсене на работа с летящ старт

Група психолози провеждаш интересен експеримент - заснемат със скрита камера събеседване за работа в някаква фирма. Първата минута интервюиращият мълчаливо изучава кандидата, след това започва да зада...

Доверете се на самомасажа

Искате да се отървете от досадната болка в шията, главата или краката, но без да вземате лекарства, като едновременно с това си доставите и куп приятни усещания? Възможно е, стига да прибегнете до сам...

Маски с брашнена вода

Брашното се използва не само за почистване на лицето, но и на шията и на клепките от прах, замърсявания, грим. За целта се използва брашнена вода (малко брашно, размито във вода). С памучен тампон, на...

Маски с кафе за лицето

Не изхвърляйте утайката от напитката, защото тя е чудесен продукт за разкрасяване. Кафето оказва влияние не само върху физическото и психическото ни състояние, но може да се отрази много добре и на ко...

Начало