Козметични рецепти » Джинси според фигурата

 Джинси според фигурата

Провъзгласени за униформа на 20 век, тe със сигурност ще запазят позициите си и през 21-вия. Безкрайно функционални и комфортни, джинсите могат да се носят от всички, независимо от възрастта и физиката. Единственото условие е да ги подберем така, че да не подчертаваме, а да прикрием недостатъците на фигурата си. Реакцията на околните ще ви покаже, че не сте сбъркали.

Среден ръст, заоблен ханш и сочни задни части, тънка талия

Носете джинси с високо талия, които не се впиват в ханша. За да изглежда силуетът ви по-съблазнителен, кройката им трябва да е права.

Среден ръст, изящни дълги крака, сравнително пищен ханш

Леко разширените в долната си част крачоли ще подчертаят финеса на краката ви и оптически ще ги издължат. Можете да си позволите и джинси от стреч-деним.

Нисък ръст, слаби крака, атлетична талия

Ориентирайте се към модел с ниска талия, благодарение на който околните ще забележат стегнатите мускули на корема ви.

Среден ръст, атлетичен силует, добре развита мускулатура

Ще ви отиват много широки в долната и много впити в горната си част джинси - стегнатите бедра са вашият най-голям коз в играта на съблазняване на противоположния пол.

Среден ръст, заоблени форми

Джинсите ви трябва да са много дълги, достатъчно широки и с висока талия, скриваща малкото коремче. Най-добре е да ги носите с обувки на ток, за да изглеждат краката ви по-стройни. Предпочитайте по-светли ризи и пуловери.

Висока, със съвършено тяло

Всичко ви е позволено, дори свръхтесните джинси, стоящи като втора кожа, или тези, наподобяващи корсарски панталони. Спокойно можете да носите силно вталени и откриващи талията бюстиета.

За да не грешите

* Ако не можете да се похвалите с физика на топмодел, избягвайте да комбинирате джинси с ниска талия и късо бюстие, разголващо пъпа. Носете по-свободна шемизета или пуловер, за да скриете нежеланите заоблености.
* В случай че приличате на Дженифър Лопес единствено по пищното дупе, не си и помисляйте да сложите джинси от стреч-материя и без джобове. Купете си модел с висока талия и широки джобове, разположени странично на задните ви части така, че визуално да ги стесняват.
* Светлите джинси няма да направят силуета ви по-строен, напротив.
* При положение че ръстът ви е под 1,70 м, никога не обръщайте крачолите си, за да стоят като маншети.
* Ако сте много дребна, избягвайте широките модели - ще изглеждате като джудже в тях.
* Щом природата ви е дарила с крака на газела, носете джинси с ниска талия и, обратното, когато торсът ви е по-дълъг от долните крайници, ориентирайте се веднъж завинаги към високата талия.
* Ако сте достатъчно сръчна, не изхвърляйте старите си панталони, а им дайте нов живот, като ги бродирате или ги украсите с мъниста, пера, метални капси...

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Утринна реанимация

Сложете ръка на сърцето си и признайте – няма начин да не сте съгрешавали някога по отношение на тонуса, красотата, обиколката на талията, гласните струни, очите... Много важно е да знаете как да ликв...

Релаксация на работното място

Социолозите са изчислили, че служещите в един обикновен офис губят за пушене, чай или кафе и разговор с колегите около три часа на работен ден. Разбира се, никой не препоръчва да се следва този пример...

Да раздвижим с коремна преса

Попитайте тенисистите и те ще потвърдят, че без силна коремна преса няма силни подавания на топката. Упражнение 1: Лежейки по гръб, изпънете ръцете и краката перпендикулярно към тялото. Бавн...

Перфектните задни части

Ако през лятото не сте се чувствали особено добре на плажа и сте правили всичко възможно да скриете задните си части с парео или дълъг тишърт, започнете още отсега да „работите" върху ханша и дуп...

Начало