Козметични рецепти » Гардероб според фигурата

 Гардероб според фигурата

Не изпадайте в паника, ако не знаете какво точно ви отива. Спазвайте няколко прости правила при изборът на дрехи и ще изглеждате елегантна и привлекателна, независимо от това дали сте едра, дребна или пък закръглена.

Широки рамене, тесен ханш

Покажете дългите си крака и не крийте пищния си бюст - много жени ви завиждат за тях. Отиват ви поли и панталони с ниска талия, женствени дрехи в комбинация с класически. Нямате проблем с дължините - мини, миди и макси ви стоят еднакво добре. Не забравяйте обаче, че горните дрехи не бива да слизат много по-ниско от линията на ханша и да са тесни, защото ще подчертават широкия ви гръб.
За вас са: унисекс стилът (сако с панталон и ефектно бюстие), ефирните поли, съчетани с шемизети с къс ръкав, завързани на кръста, фините трикотажни блузи, пуловерите и жилетките с V-образно деколте.
Избягвайте: блузите, откриващи раменете, роклите трапец, саката с подплънки, панталоните-пижама, коланите.

Малък бюст, широк ханш

В горното чост можете до си позволите всякакви експерименти, но за полите и панталоните най-подходящи са чистите линии и сдържаните цветове. С малкия си бюст спокойно можете да носите бродирани и сатинирани тъкани, блузи с воали и на ярки десени. Вашата дължина е около коляното или до глезена. Много важни са обувките - ако са тежки и груби, с тях ще изглеждате още no-закръглени в ханша.
За вас са: драпираните блузи, късите якета, саката тип „сафари", роклите в стил „ампир" с талия под бюста, диагонално скроените поли, които прикриват мощните бедра, но изтъкват фината талия, роклите-пеньоари.
Избягвайте: кройки реглан, корсарски панталони, фини презрамки, вталени рокли, обемни пуловери.

Закръглена навсякъде

Старайте се оптически да стесните силуета си и непременно да привлечете погледите към деколтето. Чудесно ви стоят дрехи от леки материи, наслагвани умело една върху друга (пола под глезена и сако 7/8, туника до средата на бедрата и дълга пола с цепка). Не крийте тялото си под обемни дрехи. Облеклото ви трябва да следва неговите извивки, без да се превръща във втора кожа. Препоръчително е роклите, полите и саката да са в неутрални тонове, но непременно освежени с допълнение в ярък цвят.
За вас са: леко намачканите материи, дълбоките деколтета, удължаващи шията, роклите шемизети, носени разкопчани върху рокли комбинезони или върху панталони, костюмите с панталон и дълго сако, коприната и вискозният воал.
Избягвайте: стреча, имприметата на едри цветя, дрехите с връзки, панталоните с басти, прекомерно високите токове.

Нисък ръст

Задачата ви е да спечелите няколко сантиметра, като с помощта на облеклото удължите силуета си. Особено важно за вас е да си създадете свой собствен стил. Направете така, че околните да забелязват най-вече горната част на тялото ви и главата. Тук в помощ ще ви бъдат ефектният грим и добре поддържаната прическа. Не е вярно, че сте длъжни да се обличате в един цвят от главата до петите, както са смятали бабите ни. По-сполучливо решение е да заложите на контраста - светли дрехи горе и по-тъмни от кръста надолу. Откажете се от всичко прекалено - много широки панталони, пищни поли с фусти и т. н. Носете мини само ако имате хубави крака. Във всички случаи горните дрехи не бива да падат под талията.
За вас са: добре структурираните материи като студена вълна, гладка кожа, габардин, памучен поплин. Отиват ви блузони, къси вталени сака, токове 6 см, с които изглеждате естествено, прави поли и къси бюстиета рокли на дребни цветчета.
Избягвайте: широки дрехи, огромни токове, сандали с каишка през глезена, поли с набор в талията, капитонирани връхни дрехи.

Автор: Антония Стоилова

Представяме Ви:

Как да извлечем по-голяма полза от козметиката

Навиците са хубаво нещо, но никога не е късно да започнем да употребяваме по малко по-различен начин продуктите, с чиято помощ сме свикнали да се разхубавяваме. Тоалетното мляко - затоплете го ...

Аксесоарите, без които не можем

Сексапилни, закачливи и много ефектни, аксесоарите към нашето облекло ни впечатляват и едновременно с това малко ни плашат. На кои да заложим? Как да ги носим? И дали ще изглеждаме добре в тях? ...

Чантите - потребност и суета

Чантите са задължителна част от дамския тоалет - допълнение и необходимост за ежедневието на жената. С това сме свикнали дотолкова, че когато ни се случи да срещнем някъде на улицата жена без чанта, с...

10 лесни решения на проблемите с косата

Когато чувстваме, че с косата ни всичко е наред, настроението ни е добро, а самочувствието витае в облаците. Точно затова трябва да знаем как да реагираме в критичните ситуации - липса на блясък и обе...

Начало