Козметични рецепти » Тайните на перфектните ръце

 Тайните на перфектните ръце

Доказан факт е, че ръцете остаряват no-бързо през лятото, отколкото през зимата. Затова сега ги пазете особено стриктно от безмилостното слънце, домакинските продукти за почистване и пране, изсушаващия вятър край морския бряг и... непременно следвайте нашите съвети.

Водата - приятел или враг

Мием ръцете си поне десетина пъти дневно и за да не ги съсипем преждевременно, много важно е да изберем най-щадящия кожата сапун с близко до нейното рН. Във всеки случай трябва да знаете, че микробите се отстраняват след сапунисване в продължение на най-малко две минути. И още нещо - след измиване непременно подсушавайте съвестно ръцете си, защото останалата по тях влага предизвиква допълнителната дехидратация на епидермиса.

Терапия с растителни масла

Изглаждащи бръчиците, смекчаващи, регенериращи в дълбочина, растителните масла действат великолепно върху ръцете, като правят кожата им гладка и заздравяват чупливите нокти. Най-подходящи са зехтинът и бадемовото масло. В малък съд затоплете количество колкото чаена чаша и добавете сока на половин лимон - той има избелващ ефект. Потопете изцяло пръстите си и от време на време намазвайте с масло горната част на дланите. Процедурата трае около 10 минути.

Сложете крем

Поне два пъти дневно масажирайте ръцете си с хидратантен или глицеринов крем. За целта винаги трябва да имате на разположение тубичка от продукта - в дамската чанта, в някое чекмедже на бюрото, в нощното шкафче. Едновременно с кожата масажирайте и основата на ноктите си. Така ще ги хидратирате и заздравите, а и ще попречите на кожичките им да се разранят, пропускайки микроби, които могат да причинят сериозни инфекции.

Лакирайте се

Лакът не само разкрасява ръцете ни, но и се грижи за ноктите. Той предотвратява остаряването им, пречи им да пожълтяват от цигарите и да се чупят, понеже са изложени на външна агресия. Необходимо е винаги да се нанасят два слоя. Единият - много тънък, се оставя да изсъхне напълно и след пет минути върху него се поставя вторият. Така лакът се превръща в истинска защитна бариера, гаранция за здравината на ноктите.

Как да се справим с тъмните петна?

* Когато през лятото карате колата си, се налага да избирате между комфорта и красотата. Вие трябва да решите дали да сложите специални ръкавици за шофиране с риск да ви е топло, но затова пък да запазите кожата на ръцете си чиста. Истината е там, че UVA лъчите, отговорни за появата на неестетични кафяви петна, не се филтрират и от най-тъмните стъкла на автомобилите.
* Половин час, преди да потеглите на път, нанесете крем с висок защитен фактор - поне 30, върху горната част на ръцете си. На дълги разстояния не забравяйте на всеки два часа да се намазвате отново.
* Ако петната вече са налице, използвайте специални кремове и серуми за отстраняването им. Те съдържат различни растителни екстракти, които обуздават свръхпроизводството на меланин, и витамин С с изсветляващ ефект. Използваният доскоро хидрохинон е забранен в повечето европейски страни, защото е доказано, че предизвиква рак на кожата.

Автор: Татяна Стоянова

Представяме Ви:

Козметика – кога и как?

Какво да сторим по-напред, когато се гримираме, грижим се за красотата на лицето, на тялото или на ноктите си? Доста често се случва да не знаем кога да използваме този или онзи продукт, въпреки че от...

Какво ни пречи да бъдем щастливи

Понякога това, което не ни позволява да продължим напред, са неща, които са станали в миналото. И понякога е повече от необходимо да се отървем от тези стари неща, за да могат новите, доста по-полезни...

Вредните съставки в козметиката

Кои са основните съставки, вредни в козметиката? Най-основни и вредни са парабените. Често преглеждам известни марки козметика, за да видя дали има промяна в съдържанието и дали са премахнати па...

Перфектните задни части

Ако през лятото не сте се чувствали особено добре на плажа и сте правили всичко възможно да скриете задните си части с парео или дълъг тишърт, започнете още отсега да „работите" върху ханша и дуп...

Начало