Козметични рецепти » Срещу целулита - масаж с лъжица

 Срещу целулита - масаж с лъжица

С помощта на най-обикновена лъжица, изстудена или гореща, дори ароматизирана, могат да се изведат излишъците течност от тъканите, да се подобрят кръвоснабдяването и лимфотокът, мускулите да станат по-еластични, а контурите на лицето да добият по-голяма яснота. Масажът с този прибор е твърде ефикасно средство против мастните отлагания по корема и бедрата, дори против целулита.

Нашите предложения

Ето няколко лесно изпълними манипулации, чието прилагане ще ви направи по-жизнени и уверени в себе си след като се убедите в резултатите:

• Охладете лъжицата и я притиснете към лакътната свивка. С кръгови движения я плъзгайте нагоре по вътрешната страна на ръката. Така ще предотвратите отпускането на мускулите.

• Потопете лъжицата в мед, след което я притиснете към веждите. Само след няколко такива манипулации торбичките и черните кръгове под очите ще бъдат забравени.

• Започнете да движите изстудена лъжица по посока на часовниковата стрелка около пъпа. След това с по-силен натиск продължете нагоре, като променяте посоката - ту наляво, ту надясно. Това ще помогне да се избавите от мастните натрупвания.
• Във вдлъбнатината на деколтето си поставете топла лъжица и с кръгови движения я движете към подмишниците - най-напред към едната, после към другата. После намажете лъжицата с масло от пшенични зародиши, за да бъдат по-плавни движенията. Скоро ще установите, че мускулатурата на деколтето и гърдите ви е станала по-еластична и стегната.

Автор: Лилия Янкова

Представяме Ви:

Да се погрижим за веждите

Няма по-добра рамка за очите от перфектно оформените и добре поддържани вежди, които освен всичко друго допринасят и за цялостното излъчване на лицето. Формата Веждите, с които сме родени, ...

Край на портокаловата кожа

През втората половина на 20 век евите изведнъж откриха, че страдат от ужасна, коварна и почти неизлечима болест, наречена целулит. Наистина, дотогава на никой от претенциозните ценители на женското из...

Маски с кафе за лицето

Не изхвърляйте утайката от напитката, защото тя е чудесен продукт за разкрасяване. Кафето оказва влияние не само върху физическото и психическото ни състояние, но може да се отрази много добре и на ко...

Пилинг със сол за гладка кожа

Солта е чудесен природен скраб. Може да си направите пилинг на цялото тяло с две шепи сол и половин чаша сметана или кисело мляко. Нанесете сместа на раменете, ръцете, гърба (докъдето стигнете), бедра...

Начало