Козметични рецепти » Какви бански са модерни това лято?

 Какви бански са модерни това лято?

Изучавайки световните марки в плажната мода през този сезон стигаме до извода, че всяка уважаваща себе си жена ще трябва да се запаси с по няколко различни бански костюма. Световните дизайнери предлагат такова голямо разнообразие от модели, че да си харесаш само един бански е невъзможно. Разделихме ги условно в четири стила.

Геометричен стил

В известните световни курорти няма да видите никоя представителка на женския пол с класически цял бански и по монокини с бикини. През това лято модните дизайнери и известните марки като Рarah Noi, La Perla, Blumarine слагат акцент върху сложно конструираните модели бански костюми. Хит са асиметричните изрязвания и такива оплетени с въжета и ширити.
Най-семплият и актуален вариант е бански с презрамка само на едното рамо. Любителките на модните експерименти ще оценят банските със зигзагообразен силует – с разрез под корсажа, диагонално преминаващ през корема, към мини боксерки със смъкната талия. Това е истински хит за сезона!
Ако строгите геометрични линии не ви се нравят, изберете модел с ресни, плохички, завързани лентички или пискюли. Те са отразени в колекциите на всяка уважаваща себе си марка. Всички тези „излишни” детайли при правилен подбор ще ви помогнат да скриете някои от недостатъците на фигурата си. Ресните по краищата могат да скрият коремчето ви, а къдрите или пискюлите на бюстието оптически ще увеличат гърдите.

Целомъдрено ретро

Както през изминалия сезон, така и през този дизайнерите търсят вдъхновение в модата на 40-те и 60-те години, когато жените не са си позволявали голямо разголване. Затова модерните ретро бански костюми имат доста целомъдрен силует – дълбоки долни части, горни части с широки чашки, закрито деколте и корем. Подобни модели могат да ви помогнат да изглеждате елегантно и изтънчено. Такива много лесно ще откриете в колекциите на La Perla, Dolce&Gabbana, Dior, Sonia Rykiel, Zimmerman.
От модата на 80-те години световните дизайнери заимстват игривото завързване на банските и дънковите модели. Те пък точно обратното ще ви позволят да създадете секси визия.
Любителките на ретрото също така могат да разгледат моделите в стил моряк. Банските костюми в синьо и бяло или с червени линии са декорирани с украшения тип капитан, подходящи са за морски круиз или разходка с яхта.

Цветове и принтове

Ако банският ще ви служи няколко сезона, изберете едноцветен - черен, бял, кафяв или син. Тези цветове са актуални винаги.
Също така през този сезон в модата отново се завръщат нескромните неонови модели. Яркочервеният вариант в стил „Спасители на плажа” няма да ви позволи да „изчезнете” на плажа. Хит са необичайните принтове със зрителни ефекти, които може да откриете в моделите на La Perla или Agent Provocateur, Benetton. При тези марки присъстват и страхотни модели с принтове на райски птици или сюрреалистични хрумвания в стил Салвадор Дали. Не излизат от мода и етнопринтовете, а също и на всевъзможни хищници като тигри или леопарди. Такива модели бански костюми трябва да избирате внимателно, като имате в предвид, че големите принтове оптически увеличават фигурата.

Вечерен блясък

Разбира се, че дизайнерите не са забравили за тази част от лятната почивка, когато сте на вечерен купон на плажа или край басейна. За да блестите, облечете бански щедро украсен с цветни камъни и пайети или пък модел от плат с металически ефект.
Сега са модерни оттенъците на благородните метали, така че елегантно ще изглеждате в бански с медни оттенъци или такива на потъмняло сребро. И не забравяйте да подберете подходящо парео или полупрозрачна туника.

Желаем ви незабравимо лято!

Автор: Саша Маркова

Представяме Ви:

Не крийте емоциите си

През последните трийсет години специалистите по въпроса са единодушни - дори ако емоциите ни са силно отрицателни, ние не бива да ги прикриваме, а да ги изразим. Това обаче твърде често е невъзможно з...

Правила за блондинки

Известният френски стилист Франк Авогарди има опрелени предпочитания към блондинките. И тъй като знае колко много грижи трябва да се полагат за русата коса, дава няколко разумни съвета на жените, реши...

На колко сте години?

И девойките, и жените, и даже белокосите баби крият упорито отговора на този коварен въпрос. Но каквито и хитрости да прилагат, за да го избегнат, околните неминуемо си съставят определено мнение за т...

Пареото - хит на плажа

Eто че лятото дойде, а с него и дългоочаквания отпуск на море. Какво да сложите в куфара? Разбира се, аксесоарите за плаж, но и нещо което ще е подходящо за вечерно плажно парти и разходка по брега. Д...

Начало