Козметични рецепти » Пълен релакс само за 15 минути

 Пълен релакс само за 15 минути

Претоварени от сутрин до вечер с делови ангажименти и семейни грижи, вие имате огромна нужда от разтоварване - не само на тялото, но и на ума. Откъде обаче да намерите време? Нищо по-лесно! Експресната програма, разработена от няколко американски специалисти по поведенческа психология, ще ви отнеме само четвърт час. Затова, усамотете се на спокойствие и действайте!

Освободете се от напрежението1 минута

Изкрещете! Силно, много силно! В случай че не ви достига кураж за мощен рев, запейте с пълно гърло. Още по-добре ще се разтоварите, ако едновременно с това подскачате на място, удряте въздуха с юмруци, размахвате широко ръце. Облекчете раменния пояс - 1 минута Поставете длани върху раменете си и изнесете свитите си ръце напред, като се стараете да доближите лактите. 5 пъти. След това потупайте със събрани пръсти горната част на гърба.

Раздвижете китките2 минути

Опънете ръце напред и започнете да описвате кръгове с китките си - 10 пъти наляво, 10 пъти надясно. После разтърсете ръцете си и ги изтласкайте така, сякаш хвърляте топка. На финала си представете, че биете барабани и се постарайте да отмервате някакъв бърз ритъм в продължение на половин минута.

Отпуснете гърба2 минути

Легнете по гръб, свийте колене към гърдите и ги хванете с ръце, като кръстосате пръстите си. Доближете глава др коленете, повдигайки горната част на тялото. Залюлейте се бавно напред-назад - 5 пъти. Изпънете се отново на пода и повторете упражнението.

Поработете върху краката и глезените2 минути

Изправете се и стъпете с бос крак върху топка за тенис. Търкаляйте я известно време с цялата площ на ходилото - от петата до пръстите, после сменете крака. Накрая плъзнете топката под пръстите си и без да я изпускате, описвайте с нея все по-широки и по-широки кръгове върху пода.

За безметежно изражение на лицето 1 минута

Ако около вас няма никой, започнете да правите ужасяващи гримаси, да се кривите като клоун или като злодей от филм на ужасите. Същата работа ще свърши и избухването в лудешки смях.

Разблокирайте шийните мускули1 минута

Наведете главата си наляво, после надясно, доближавайки буза до съответното рамо. Упражнението се прави много бавно, по три пъти на всяка страна. След това се наведете леко напред и назад. Накрая опишете четири пълни кръга с глава - два пъти по часовниковата стрелка и два пъти обратно.

Укротете нервите си3 минути

Легнете по гръб с ръце по дължината на тялото и започнете да стягате последователно различни групи мускули - първо на дясната ръка, после на лявата, на краката, на гърба, на седалищните части. Стягайте ги за няколко секунди, после ги отпускайте напълно.

За душевно равновесие2 минути

Седнете на пода в поза лотос с допрени едно до друго ходила, доближени максимално до тялото. Гърбът ви трябва да е добре изправен, но не и напрегнат. Поставете обърнатите си нагоре длони върху коленете и съберете палците и показалците си. Дишайте бавно и дълбоко, без да мислите за нищо.

Автор: Лилия Янкова

Представяме Ви:

Макиажът - истини и заблуди

Как да улучим точния нюанс на фон дьо тена си, да сложим коректора там, където трябва, да спасим миглите си от окапване... Смятаме, че знаем всичко по въпроса, но дали е така? С фон дьо тен можем...

Стоп на целулита

Не само закръглените, но и някои слаби жени страдат от портокалова кожа по бедрата, ханша, глезените, дупето и корема. Въпреки всичко, което сте чули и прочели по въпроса, чудодейни лекарства срещу це...

Какъв е Вашият стил?

Една жена е истински изискана, когато гримът й е перфектно съчетан не само с цвета на косата и тена, но и с темперамента. Как да разберете какъв точно е вашият стил и с какви средства да подчертаете...

Хубост от зеленчукова зимнина

Приготвили сте зимнина за ядене? Отделете мъничка порция от някои зеленчуци и за вашата хубост. Зеленчуковата козметика през зимата е божи дар за кожата. Зеленчуците са натурални "козметици"...

Начало