Продукти:
• 2,5 кг корнишони
• 1,5 кг карфиол
• 1 кг дребни лукчета (арпаджик)
• 1 кг моркови
• 500 г зелен фасул
• 1 с.л. черен пипер
• 1 с.л. бахар
• няколко дафинови листа
• 1 л оцет
За маринатата: (на 3 л вода)
• 250 г захар
• 150 г сол
Начин на приготвяне:
Избираме млади и свежи краставички и ги бланшираме 2-3 мин във вряща вода, след което веднага ги охлаждаме в студена вода. Лукчетата, непочистени от ципите, бланшираме по същия начин, охлаждаме и едва тогава ги почистваме. Нарязваме морковите на колелца. Фасула режем на половинки, бланшираме, а после охлаждаме. Карфиола накъсваме на розички.
Наливаме в дълбок съд около 3 л вода, добавяме захарта и солта и кипваме маринатата.
Във всеки буркан сипваме по 100 мл оцет, 2-3 зърна черен пипер, бахар и дафинов лист. Редиме зеленчуците на пластове – краставички, карфиол, лукчета, моркови, зелен фасул. Заливаме зеленчука с горещата марината, запечатваме херметически и стерилизираме 20 мин.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...