Продукти:
• 1 кг гъби
• 2 ч.ч. вода
• 2 ч.ч. сухо бяло вино
• 1 с.л. сол
• 1 ч.л. черен пипер на зърна
Начин на приготвяне:
Изчистваме, измиваме и нарязваме гъбите. Бланшираме ги 5 мин във вряща вода, към която сме прибавили малко сол и лимонтозу. Отцеждаме гъбите, обливаме ги с течаща вода и отново ги отцеждаме.
Нареждаме ги в буркани като ръсим черен пипер между редовете. Освен това във всеки буркан слагаме по 1-2 зрънца бахар и 1 дафинов лист.
Заливаме гъбите със смес от водата, виното и солта, затваряме бурканите и стерилизираме 60 мин.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...