Продукти:
• 1 кг гъби
• 2 ч.ч. вода
• 2 ч.ч. сухо бяло вино
• 1 с.л. сол
• 1 ч.л. черен пипер на зърна
Начин на приготвяне:
Изчистваме, измиваме и нарязваме гъбите. Бланшираме ги 5 мин във вряща вода, към която сме прибавили малко сол и лимонтозу. Отцеждаме гъбите, обливаме ги с течаща вода и отново ги отцеждаме.
Нареждаме ги в буркани като ръсим черен пипер между редовете. Освен това във всеки буркан слагаме по 1-2 зрънца бахар и 1 дафинов лист.
Заливаме гъбите със смес от водата, виното и солта, затваряме бурканите и стерилизираме 60 мин.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...