Кулинарни рецепти » Туршия от патладжани

 Туршия от патладжани

Продукти:

• 6 кг патладжани
• 1 л оцет
• 1,5 л вода
• 25 г захар
• 500 мл препържено олио
• 2 връзки магданоз
• 6 глави чесън
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Патладжаните нарязваме на филийки без да ги белим, посоляваме и оставяме 30 мин да се отцеждат. Изстискваме и ги измиваме.

Приготвяме марината от оцета, водата, солта и захарта и слагаме да заври. Пускаме патладжаните в маринатата и държим докато си променят цвета.

Отцеждаме ги добре и ги смесваме с олиото и нарязаните магданоз и чесън. Нареждаме в буркани и стерилизираме 15 минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало