Кулинарни рецепти » Крем Ананас

 Крем Ананас

Продукти: (за 6-8 порции)

• 500 г сметана
• сокът от 1 лимон
• 1 компот от ананас
• 1 ч.ч. пудра захар
• 4 ч.л. желатин
• 2 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне:

Плодовете от компота нарязваме на малки парченца. Накисваме желатина в малко хладка вода и го оставяме добре да набъбне. Загряваме сока от компота и в него с бъркане, без да позволяваме да завира, разтваряме набъбналия желатин. Оставяме да поизстине.

Разбиваме сметаната с пудрата захар. Прибавяме с биене един по един жълтъците и лимоновия сок. Избъркваме добре. Разреждаме със сока от компота и прибавяме парчетата ананас.

Разбиваме белтъците с кристалната захар на гъст сняг и лъжица по лъжица го объркваме в крема. Тази хомогенна смес наливаме в купичките и оставяме в хладилника поне 3-4 часа, за да стегне добре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало