Продукти: (за 4 порции)
• 500 мл прясно мляко
• 250 мл вода
• 4 с.л. нишесте
• 3 с.л. какао
• 200 г захар
• 1 с.л. ром
• печени бадемови ядки
За соса:
• 500 мл прясно мляко
• 70 г захар
• 2 ванилии
• 3 жълтъка
Начин на приготвяне:
Смесваме млякото, водата, нишестето, захарта и какаото и варим, докато сместа се сгъсти. Отстраняваме от огъня и прибавяме рома. Изливаме крема в навлажнена форма и оставяме да желира.
Смесваме млякото, захарта, ванилията и жълтъците за соса, разбъркваме много добре и варим на умерен огън, докато сосът се сгъсти, като внимаваме да не завира. Обръщаме желиралия крем в широка чиния и го заливаме със соса. Украсяваме с печени бадемови ядки.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...