Продукти: (за 4 порции)
• 500 мл прясно мляко
• 250 мл вода
• 4 с.л. нишесте
• 3 с.л. какао
• 200 г захар
• 1 с.л. ром
• печени бадемови ядки
За соса:
• 500 мл прясно мляко
• 70 г захар
• 2 ванилии
• 3 жълтъка
Начин на приготвяне:
Смесваме млякото, водата, нишестето, захарта и какаото и варим, докато сместа се сгъсти. Отстраняваме от огъня и прибавяме рома. Изливаме крема в навлажнена форма и оставяме да желира.
Смесваме млякото, захарта, ванилията и жълтъците за соса, разбъркваме много добре и варим на умерен огън, докато сосът се сгъсти, като внимаваме да не завира. Обръщаме желиралия крем в широка чиния и го заливаме със соса. Украсяваме с печени бадемови ядки.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...