Кулинарни рецепти » Крем с каймак

 Крем с каймак

Продукти:

• 500 г небит каймак
• 1 ч.ч. захар
• 4 яйца
• 4 жълтъка
• 2 ванилии
• 1 к.ч. кафе “еспресо”

Начин на приготвяне:

Разбиваме целите яйца и жълтъците със захарта, прибавяме каймака, ванилията и кафето. Разбъркваме и варим на водна баня в продължение на 20 мин при непрекъснато бъркане.

Още горещ изсипваме крема в предварително намаслена метална форма и оставяме да изстине в съд с лед, след което обръщаме в стъклена чиния.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало