Продукти:
• 500 г небит каймак
• 1 ч.ч. захар
• 4 яйца
• 4 жълтъка
• 2 ванилии
• 1 к.ч. кафе “еспресо”
Начин на приготвяне:
Разбиваме целите яйца и жълтъците със захарта, прибавяме каймака, ванилията и кафето. Разбъркваме и варим на водна баня в продължение на 20 мин при непрекъснато бъркане.
Още горещ изсипваме крема в предварително намаслена метална форма и оставяме да изстине в съд с лед, след което обръщаме в стъклена чиния.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...