Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. зрял боб
• 40 г свинска мас
• 1 к.ч. брашно
• 100 г колбаси
• 1 малка глава лук
• черен и червен пипер
• оцет, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за няколко часа в студена вода. Сваряваме го в същата вода.
Изпържваме ситно нарязания лук в маста, поръсваме с брашното и правим светла запръжка. Сваляме от огъня, прибавяме червен пипер, наливаме веднага вода, разбъркваме и сваряваме.
Прибавяме омекналия боб заедно с бульона, в който сме го варили, както и колбасите, нарязани на колелца. Варим още малко. Посоляваме, подкиселяваме, поръсваме с черен пипер и възваряваме.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...