Кулинарни рецепти » Пача по украински

 Пача по украински

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 комплект свински крака, уши и опашка
• 1 глава лук
• 1 глава чесън
• 2 дафинови листа
• 15-20 зърна черен пипер
• 2 яйца
• 2-3 с.л. оцет
• 2-3 моркова
• 1-2 с.л. олио /или свинска мас/
• хрян, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме свинските крака, ушите и опашката със студена вода и ги слагаме да се варят. Щом заврят, прибавяме 1 глава лук, обелена и разрязана на две, необеления чесън, дафиновите листа, черния пипер и сол на вкус. Варим 2 1/2 часа на умерен огън, след което прецеждаме бульона и го застройваме с яйцата, оцета и малко настърган хрян, а месото обескостяваме и нарязваме на малки късчета.

Сваряваме в подсолена вода морковите, нарязваме ги на кубчета, запържваме ги в сгорещената мазнина и ги смесваме с месото. Разпределяме в чиниите за сервиране по 2-3 с.л. от сместа и заливаме с бульона.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Начало