Кулинарни рецепти » Чорба от агнешки бял дроб и сърца

 Чорба от агнешки бял дроб и сърца

Продукти: (за 5 порции)

• 200 г агнешки бял дроб
• 400 г сърца
• 100 г пресен лук
• 100 г пресен чесън
• 75 г краве масло
• 75 г ориз
• 25 г брашно
• 25 г оцет
• джоджен, червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Попарваме дроба и сърцата във вряща вода, докато побелеят. Оставяме ги да изстинат напълно и ги нарязваме на дребно, като премахваме жилките и кръвоносните съдове.

Нарязваме чесъна и лука на дребно и леко ги запържваме в част от маслото. Щом порозовеят, прибавяме ориза, наливаме топла вода, слагаме една цяла връзка джоджен /която накрая изваждаме/, посоляваме и варим на умерен огън.

Когато дреболиите и оризът уврат, прибавяме размитото в малко вода брашно, подправяме с оцета и наливаме още малко топла вода. Доваряваме супата, като накрая я подправяме със застройка, приготвена от червения пипер и останалото масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало