Кулинарни рецепти » Леща по манастирски

 Леща по манастирски

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 ч.ч. леща
• 1 стрък праз
• 2 моркова
• 1 малка глава целина
• 1 червен домат
• 1 глава чесън
• 2-3 с.л. олио
• суха чубрица
• магданоз
• оцет
• сол

Начин на приготвяне:

Заливаме лещата със студена вода и варим на умерен огън заедно с нарязания на ситно праз и с нарязаните на кубчета моркови и целина.

Когато лещата омекне, прибавяме олиото, необелените скилидки чесън и чубрицата и продължаваме да варим.

Десетина минути преди да отстраним от огъня слагаме обеления и настърган на едро ренде домат.

Готовата чорба подправяме с оцет и сол и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало