Кулинарни рецепти » Леща по манастирски

 Леща по манастирски

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 ч.ч. леща
• 1 стрък праз
• 2 моркова
• 1 малка глава целина
• 1 червен домат
• 1 глава чесън
• 2-3 с.л. олио
• суха чубрица
• магданоз
• оцет
• сол

Начин на приготвяне:

Заливаме лещата със студена вода и варим на умерен огън заедно с нарязания на ситно праз и с нарязаните на кубчета моркови и целина.

Когато лещата омекне, прибавяме олиото, необелените скилидки чесън и чубрицата и продължаваме да варим.

Десетина минути преди да отстраним от огъня слагаме обеления и настърган на едро ренде домат.

Готовата чорба подправяме с оцет и сол и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало