Продукти: (за 4-6 порции)
• 1 ч.ч. леща
• 2-3 картофа
• 4-5 скилидки чесън
• 1 глава лук
• 1 ч.л. сладък червен пипер
• 2-3 с.л. брашно
• 2 кренвирша
• 1 с.л. свинска мас
• 1,5 л вода
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме лещата в подсолена вода почти до омекване. Прибавяме нарязаните на кубчета картофи и продължаваме варенето.
В загрятата свинска мас запържваме брашното, нарязания лук и счукания чесън. Заливаме с малко топла вода, поръсваме с червения пипер и когато запръжката се сгъсти, я прибавяме към врящата чорба.
Варим, докато запръжката се разтвори добре, поръсваме със ситно нарязан магданоз, прибавяме нарязаните на кръгчета кренвирши и опитваме на сол. Оставяме чорбата да кипне и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...