Продукти: (за 5 порции)
• 1 к.ч. ориз
• 2 с.л. брашно
• 60 г краве масло
• сокът и кората от 1 лимон
• 2 жълтъка
• 3-4 с.л. сметана
• 1 к.ч. счукани орехови ядки
• сол
Начин на приготвяне:
Леко запържваме брашното в сгорещеното масло и разреждаме с 5-6 ч.ч. гореща вода или бульон. Прибавяме ориза и настърганата лимонова кора.
Варим супата, докато оризът омекне, посоляваме и отстраняваме от огъня.
Застройваме с жълтъците, които сме разбили заедно с лимоновия сок и сметаната.
Поднасяме супата охладена и поръсена с орехови ядки.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...