Продукти: (за 5 порции)
• 1 к.ч. ориз
• 2 с.л. брашно
• 60 г краве масло
• сокът и кората от 1 лимон
• 2 жълтъка
• 3-4 с.л. сметана
• 1 к.ч. счукани орехови ядки
• сол
Начин на приготвяне:
Леко запържваме брашното в сгорещеното масло и разреждаме с 5-6 ч.ч. гореща вода или бульон. Прибавяме ориза и настърганата лимонова кора.
Варим супата, докато оризът омекне, посоляваме и отстраняваме от огъня.
Застройваме с жълтъците, които сме разбили заедно с лимоновия сок и сметаната.
Поднасяме супата охладена и поръсена с орехови ядки.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...