Кулинарни рецепти » Пасирана супа от зрял грах и салам

 Пасирана супа от зрял грах и салам

Продукти: (за 4-5 порции)

• 300 г зрял грах
• 1 глава лук
• 1 ч.л. брашно
• 3-4 с.л. свинска мас
• 200 г салам
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме граха от вечерта в студена вода. На другия ден го сваряваме в нова вода. Пасираме сварения грах и го връщаме в отварата.

Приготвяме запръжка от маста, ситно нарязания лук и леко препеченото брашно. Разреждаме запръжката и я сипваме в супата. Подправяме, прибавяме нарязания на кубчета салам и варим още 10 мин. Отстраняваме готовата супа от огъня и я поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало