Продукти:
• 500 г брашно
• 100 г краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 1/2 ч.ч. вода
• 1 жълтък
• 15 г мая за хляб
• 1 с.л. захар
• 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Претриваме маята със захарта и я разтваряме във водата. Прибавяме брашното и солта. Забъркваме тесто с гъстотата на боза и го оставяме на топло да втасва.
С черпак сипваме от сместа равномерен пласт върху сгорещения сач, който постоянно мажем със смес от разтопено масло и разбития жълтък. Изпичаме катмите от двете страни до порозовяване.
Нареждаме готовите катми в дълбока намаслена тава, като ръсим всяка катма с леко подсолена вода и я мажем с масло. Оставяме катмите да изстинат и ги заливаме с горещото мляко. Изчакваме катмите да набъбнат и да омекнат добре и след това ги нарязваме на квадрати.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...