Продукти:
• 2 яйца
• 1 ч. ч. вода
• 2 ч.ч. брашно
• 1 щипка сол
За соса:
• 400 г гъби
• 2 ч. ч. сметана
• 1 бучка краве масло
• 3 с. л. коняк
• 4 скилидки чесън
• сол, черен пипер, олио
Начин на приготвяне:
Приготвяме палачинки от изброените продукни и ги изпържваме на сач или в тиган.
Нарязваме гъбите на ситно и ги задушаваме в мазнината и малко вода, прибавяме сметаната, нарязания на ситно чесън и подправките. Ако е необходимо, сгъстяваме с малко нишесте. Накрая сипваме коняка и отстраняваме от огъня.
Поднасяме палачинките, залети с гъбения сос.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...