Кулинарни рецепти » Палачинки с гъбен сос

 Палачинки с гъбен сос

Продукти:

• 2 яйца
• 1 ч. ч. вода
• 2 ч.ч. брашно
• 1 щипка сол

За соса:

• 400 г гъби
• 2 ч. ч. сметана
• 1 бучка краве масло
• 3 с. л. коняк
• 4 скилидки чесън
• сол, черен пипер, олио

Начин на приготвяне:

Приготвяме палачинки от изброените продукни и ги изпържваме на сач или в тиган.

Нарязваме гъбите на ситно и ги задушаваме в мазнината и малко вода, прибавяме сметаната, нарязания на ситно чесън и подправките. Ако е необходимо, сгъстяваме с малко нишесте. Накрая сипваме коняка и отстраняваме от огъня.

Поднасяме палачинките, залети с гъбения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало