Продукти: (за 4 порции)
• 250 г калмари
• 4 с.л. краве масло
• 2 глави лук
• 1 парче прясно или кисело зеле
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 2 кисели краставички
• 4 палачинки
Начин на приготвяне:
Изчистваме калмарите, сваряваме ги в подсолена вода, нарязваме ги на тънки ивички и ги запържваме в мазнината заедно с нарязания на ситно лук, нарязаното на ивички зеле и ситно нарязания магданоз.
Оставяме сместа да изстине, след което я смесваме с нарязаните на кубчета и отцедени кисели краставички. Разпределяме плънката върху палачинките и ги навиваме на руло.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...