Продукти:
• 10 яйца
• 150 г кристална захар
• 2 с.л. олио
• 1 ванилия
• 50 г брашно
• 200 г конфитюр
• 100 г пудра захар
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците и ги разбиваме до сгъстяване с половината от захарта. Разбиваме белтъците на сняг с останалата захар и внимателно ги съединяваме с жълтата смес, като сипваме и брашното.
Леко запържваме омлета в сгорещеното олио, а следтова го печем в умерена фурна, докато бухне и зе зачерви.
Разрязваме изпечения омлет на две. Намазваме едната половина с конфитюра и покриваме с другата. Поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...