Продукти:
• 10 яйца
• 150 г кристална захар
• 2 с.л. олио
• 1 ванилия
• 50 г брашно
• 200 г конфитюр
• 100 г пудра захар
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците и ги разбиваме до сгъстяване с половината от захарта. Разбиваме белтъците на сняг с останалата захар и внимателно ги съединяваме с жълтата смес, като сипваме и брашното.
Леко запържваме омлета в сгорещеното олио, а следтова го печем в умерена фурна, докато бухне и зе зачерви.
Разрязваме изпечения омлет на две. Намазваме едната половина с конфитюра и покриваме с другата. Поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...