Кулинарни рецепти » Баварски омлет

 Баварски омлет

Продукти:

• 800 г необелен пресен грах или 300 г замразен
• 4 яйца
• 150 г сметана
• 250 г домати
• 30 г масло
• 1 стрък босилек
• бял пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата и ги смесваме със сметаната, прибавяме изчистения грах, посоляваме и подправяме на вкус с пипера. Измиваме босилека, отделяме листата му и ги нарязваме на ситно. Обелваме доматите и ги нарязваме на едро, като отделяме семенната част. Прибавяме ги към яйцата заедно с босилека.

Разтопяваме половината от маслото и изсипваме в него половината от сместа. Пържим омлета 5 минути в захлупен тиган, след което го оставяме на топло. С останалото масло изпържваме втория омлет. Разрязваме омлетите на половини и получените 4 порции разпределяме в чинии за сервиране.

Автор: Лиляна Балева

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало