Продукти:
• 500 г млади картофи
• 5-6 яйца
• 150 г шунка
• 1 връзка пресен лук или 2 главички стар
• 2 с.л. масло
• 2-3 с.л. прясно мляко
• 1 с.л. наситнен магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Остъргваме картофите и ги нарязваме на филийки, почистения лук - на пръстенчета, а шунката - на ситно.
Сгорещяваме маслото в тенджера и запържваме лука и шунката. Прибавяме картофите и ги запържваме леко. Изсипваме сместа в кръгла тавичка.
Разбиваме яйцата, добавяме прясното мляко (може вода), магданоза, черния пипер и сол на вкус. Изливаме яйчената смес при картофите, разбъркваме и изпичаме от двете страни.
Разделяме омлета на 4 части и поднасяме веднага със зелена салата.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...