Продукти: (за 4 порции)
• 800 г крехко шилешко, агнешко или телешко месо
• 600 г зелена бакла
• 4 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 глава чесън
• 1 с.л. брашно
• сокът от 1 лимон
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 1/2 ч.л. черен пипер
• магданоз, копър, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на дребни хапки и го запържваме в мазнината. Прибавяме ситно нарязания лук и също го позапържваме.
Слагаме баклата, която сме нарязали на малки парченца. Задушаваме около 5 мин, поръсваме с черния и червения пипер, добавяме ситно скълцания чесън, заливаме с 2 ч.ч. гореща вода, посоляваме на вкус, захлупваме и варим около 1 час на умерен огън /докато месото и баклата омекнат/.
Накрая сгъстяваме с брашното, което сме препекли и сме размили с 1 к.ч. вода, поръсваме със ситно нарязаните магданоз и копър и отстраняваме от огъня. Подправяме готовото ястието с лимонов сок.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...