Продукти:
• 8 пиперки за пълнене
• 800 г сърца
• 1-2 глави лук
• 2 моркова
• 1 ч.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• 2 с.л. доматено пюре
• черен и червен пипер
• чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме сърцата от ципите, прекарваме ги през месомелачка и ги запържваме в сгорещеното олио заедно със ситно нарязаните лук и моркови.
Прибавяме ориза и също го позапържваме. Поръсваме червения пипер, сипваме доматеното пюре, размито в малко вода, посоляваме и подправяме с чубрица и черен пипер.
Пълним чушките с така приготвената смес, нареждаме ги в тавичка, наливаме 2 ч.ч. вода и печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...