Продукти: (за 1 порция)
• 1 агнешка главичка
• 3-4 скилидки чесън
• 1 филия сух бял хляб
• 2 с.л. свинска мас
• 2 с.л. олио
• половин лимон
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме главичката и я разцепваме на две, така че в нея да останат езикът и мозъкът. Нарязваме на малки парченца средата на филията хляб и я смесваме с настъргания чесън, черен пипер, магданоз и сол на вкус.
Сипваме в тавичка разтопената свинска мас и олиото, слагаме главичката и разстиламе отгоре хлебната смес. Печем в умерена фурна. Поднасяме главичката, украсена с кръгчета лимон и клончета магданоз.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...